Un nou an dedicat dezvoltării comunei Gălăuţaş | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate » Un nou an dedicat dezvoltării comunei Gălăuţaş
Un nou an dedicat dezvoltării comunei Gălăuţaş

Un nou an dedicat dezvoltării comunei Gălăuţaş

  • Radu Ţăran, primarul comunei: „Sunt sigur că gălăuţenii vor avea primar pe cine merită”

După un an intens de activitate, comuna Gălăuţaş se pregăteşte pentru un nou capitol în dezvoltarea sa, ne spunea primarul acesteia, Radu Ţăran, în cadrul unui interviu. Acesta ne-a dezvăluit care sunt planurile pe acest an şi care sunt proiectele care ar trebui să aibă finalitate. Cu un ritm alert şi determinare, primăria comunei îşi propune să continue şi să finalizeze proiectele începute în anii precedenţi, dorind să îmbunătăţească calitatea vieţii pentru locuitori săi.

Prioritatea principală a primăriei, ne spunea edilul, este finalizarea lucrărilor începute pe parcursul anului trecut. Printre acestea se numără construcţia unui loc de joacă pentru copii în zona blocurilor vechi şi finalizarea lucrărilor la drumul de legătură cu satul Preluca.

Începând cu aceasta primăvară, comuna se va afla în şantier, pentru că, ne spunea Radu Ţăran, vor începe lucrările la aproape toate clădirile care sunt încadrate în proiectele de eficienţă energetică. Prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) comuna are 6 proiecte şi un proiect prin Fondul de Mediu, clădirile care vor beneficia de aceste schimbări sunt: Grădiniţa „Prichindelul”, Căminul Cultural, sediul Primăriei, Şcoala Corp A, precum şi 8 blocuri de locuinţe.

Prin programul Anghel Saligny, primăria comunei are proiecte care prevăd modernizarea spaţiului public în zona blocurilor vechi, „aici este vorba despre drumuri, alei, coşuri de gunoi, parcări, băncuţe, care sper să fie finalizate. Tragem tare pentru a finaliza toate proiectele până în 2025, dar bineînţeles şi pentru a fi accesate alte programe de finanţare”, a susţinut primarul. Acesta ne spunea faptul că toate proiectele le consideră ca fiind prioritare. Comuna Gălăuţaş se angajează să continue să atragă finanţări pentru proiectele sale şi va profita de orice alte sesiuni de finanţare.

Potrivit lui Radu Ţăran, proiectele care s-au derulat pe parcursul ultimilor 2-3 ani, în comuna Gălăuţaş, au fost finanţate prin PNRR, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Anghel Saligny, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Administraţia Fondului pentru Mediu, şi bugetul local. „Proiectele au fost finanţate prin aceste programe, valoarea totală ar fi de aproximativ 55 milioane de lei, din care fondurile atrase sunt de 50 milioane de lei, iar din bugetul local de 5 milioane de lei”, precizează edilul. Această abordare determinată vizează transformarea comunei, astfel încât locuitorii să se bucure de schimbări.

Primarul comunei Gălăuţaş subliniază că toate proiectele sunt tratate cu prioritate şi că se străduieşte să ducă la bun sfârşit toate iniţiativele în derulare. Candidând pentru un nou mandat, el subliniază determinarea de a continua munca pentru comunitate şi de a se asigura că proiectele aflate în implementare sunt gestionate eficient şi transparent. „Mă simt în stare să fac treaba asta. Mă simt în stare să lucrez pentru comuna Gălăuţaş şi sunt sigur că gălăuţenii vor avea primar pe cine merită”, a precizat Radu Ţăran.

EMILIA Ş.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.