Un medic și o asistentă de la Secția de Pediatre a SJU, infectați cu SARS-CoV-2 | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 august 2022
Home » Sănătate » Un medic și o asistentă de la Secția de Pediatre a SJU, infectați cu SARS-CoV-2
Un medic și o asistentă de la Secția de Pediatre a SJU, infectați cu SARS-CoV-2

Un medic și o asistentă de la Secția de Pediatre a SJU, infectați cu SARS-CoV-2

  • Un alt angajat care lucrează al aceeași secție a fost testat și așteaptă confirmarea sau infirmarea prezenței noului coronavirus. 

Purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, Kiss Edit, a declarat că cele două cadre medicale confirmate cu COVID-19 în urma testării RT-PCR sunt internate la Secție de Boli Infecțioase a spitalului județean, starea lor fiind una „bună”.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare, sursa de infectare fiind cel mai probabil una externă, iar conducerea Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (SPIAAM) a solicitat „revizuirea atitudinii privind utilizarea echipamentului de protecție”, a afirmat Kiss Edit.

„Nu știm dacă nu l-au folosit corect, se presupune că personalul a utilizat corect echipamentul și, bazându-se pe această presupunere, deocamdată spun că sursa infecției ar fi una externă. Cu toate acestea, s-a cerut revizuirea atitudinii privind utilizarea corectă a echipamentului de protecție de către tot personalul medical. Încă un angajat este în curs de testare, restul cadrelor medicale de pe secție nu au simptome și își continuă activitatea, cu echipamentul de protecție adecvat”, a precizat referentul de presă al spitalului județean harghitean.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.