Coronavirus Harghita: numărul total al cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2 se apropie de 1.000 | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 august 2022
Home » Sănătate » Coronavirus Harghita: numărul total al cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2 se apropie de 1.000
Coronavirus Harghita: numărul total al cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2 se apropie de 1.000

Coronavirus Harghita: numărul total al cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2 se apropie de 1.000

Potrivit raportului zilnic emis de către Instituţia Prefectului Harghita, în judeţul nostru, de la începutul perioadei de pandemie şi până astăzi virusul COVID 19 a fost confirmat în 911 cazuri (10 cazuri noi în ultimele 24 de ore). Dintre acestea, 775 de persoane s-au vindecat de-a lungul timpului, 36 de persoane la care se confirmase infecţia au decedat, 89 se află internate în spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni, iar 11 sunt în izolare la domiciliu. (L.C.)

Trei clase ale şcolii gimnaziale din Bancu au trecut la predarea online, după ce unul dintre profesori a fost confirmat cu COVID-19

Conform purtătorului de cuvânt al Prefecturii Harghita, Adrian Pănescu, un profesor al şcolii gimnaziale din Bancu a fost confirmat cu SAR-CoV-2, astfel că trei clase ale instituţiei de învăţământ au trecut la predarea online. Este vorba despre clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a de la Şcoala Gimnazială „Márton Ferenc” din satul Bancu, comuna Ciucsângeorgiu, unde cursurile au fost suspendate, iar activitatea s-a mutat în mediul online.

Adrian Pănescu a adăugat că profesorul infectat cu SARS-CoV-2, care a predat la cele trei clase, a declarat că în timpul orelor s-a respectat distanţarea fizică şi că s-au purtat măştile de protecţie. Ancheta epidemiologică este în derulare.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Harghita a precizat că în cursul zilei de astăzi s-a procedat la dezinfectarea şcolii, cu atât mai mult cu cât în Şcoala Gimnazială „Márton Ferenc” va funcţiona o secţie de votare, „motiv pentru care cursurile se vor ţine online, urmând să se facă din nou dezinfecţie în zilele de 28 şi 29 septembrie”. (D.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.