Un festival de talie internaţională, la poalele Cetăţii Râşnov | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Timp Liber » Un festival de talie internaţională, la poalele Cetăţii Râşnov
Un festival de talie internaţională, la poalele Cetăţii Râşnov

Un festival de talie internaţională, la poalele Cetăţii Râşnov

  • Peste 40.000 de oameni au asistat la zeci de concerte

Rockstadt Extreme Fest a debutat acum 11 ani, dintr-o pasiune a unor oameni pentru muzica rock şi pentru ca oamenii care ajung acolo să se simtă bine. Şi pentru a clarifica anumite critici din mediul on-line, să spunem că la acest festival participă oameni din (aproape) toate categoriile socio-profesionale; într-un an, chiar un fost premier a trecut pe acolo.

Revenind la istoria festivalului, ea a început în 2013, la sfârşit de vară. Bugetul festivalului a fost atunci de 37.000 de euro, iar cu timpul a depăşit un milion. La început se dorea organizarea unui festival de weekend, în spaţiu deschis, dar ştacheta a fost ridicată rapid, iar anul trecut, în cadrul unui interviu pe care ni l-a acordat, Dan Zaharia, organizatorul evenimentului, ne spunea că doreşte ca Rockstadt Extreme Fest să devină de la stadiul unui festival din Estul Europei la un festival din Europa. Iar acest lucru s-a şi întâmplat.

Prin public auzeai mulţi străini, unii veniţi de peste oceane (din Australia şi Mexic). Chiar şi presa internaţională a fost interesată de acest festival, fiind acreditaţi şi fotografi străini, unul dintre ei venind special din SUA.

În cadrul unui comunicat de presă, organizatorii spun că au primit multe feed-back-uri pozitive din partea formaţiilor: multe au spus că la Râşnov au avut cele mai bune concerte din cadrul turneelor de vară pe care le au, mulţi muzicieni trimiţând mesaje personalizate în care au mulţumit pentru ospitalitate, pentru experienţa trăită alături de fanii români.

Dar ce a însemnat ediţia din acest an? Cinci zile de concerte care s-au extins pe durata a peste 12 ore în fiecare din ele. Peste 8.000 de persoane în fiecare zi, totalizând peste 40.000 de spectatori. Peste 70 de formaţii, care au însemnat mai mult de 1.000 de muzicieni, membri ai staff-urilor şi producători.

Iar în timp ce festivalul era în plină desfăşurare, organizatorii au anunţat deja primele informaţii despre ediţia de anul viitor. Au fost confirmate primele 12 trupe, dintre care amintim Paradise Lost, My Dying Bride, Arkona sau Venom INC. S-au vândut şi primele abonamente pentru ediţia din 2024. Primele 1.000 de bilete au fost la preţul de 550 de lei, următoarele la 650 de lei şi ambele oferte erau valabile doar la ghişeul de la festival; menţionăm şi faptul că se vânduseră toate abonamentele din primul set.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.