Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

UDMR a dat jos guvernul PSD, iar PSD „s-a răzbunat”: l-a votat pe udemeristul Asztalos Csaba pentru un nou mandat de 5 ani la CNCD | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » (Inter)Național » UDMR a dat jos guvernul PSD, iar PSD „s-a răzbunat”: l-a votat pe udemeristul Asztalos Csaba pentru un nou mandat de 5 ani la CNCD
UDMR a dat jos guvernul PSD, iar PSD „s-a răzbunat”: l-a votat pe udemeristul Asztalos Csaba pentru un nou mandat de 5 ani la CNCD

UDMR a dat jos guvernul PSD, iar PSD „s-a răzbunat”: l-a votat pe udemeristul Asztalos Csaba pentru un nou mandat de 5 ani la CNCD

Pesediştii au uitat foarte repede faptul că UDMR le-a „răsturnat” guvernul în octombrie 2019. Mai mult decât atât chiar, PSD-iştii au uitat foarte repede că în urmă cu un an UDMR se „ştergea pe picioare” cu guvernul PSD în scandalul provocat tot de UDMR în cazul Cimitirului internaţional de la Valea Uzului. În iunie 2019, cine a vrut să vadă a văzut cum UDMR acţionează în interesul Ungariei, tratând cu dispreţ conducerea politică de la acea vreme, adică pe cei de la PSD.

Ce-a făcut Marcel Ciolacu, actualul lider al PSD, atunci când a fost cazul să întoarcă favoarea celor de la UDMR pentru modul execrabil în care UDMR-iştii s-au comportat cu cei de la PSD? Păi exact asta a făcut: le-a întors celor de la UDMR favorul şi l-a votat pe Asztalos Csaba pentru un nou mandat de 5 ani la conducerea CNCD.

CNCD – instituţia UDMR, nu a statului român

Votul de săptămâna trecută a mai lămurit, pentru mine cel puţin, o chestiune foarte importantă. Aceea că CNCD nu este instituţia statului român, aşa cum în mod eronat şi prostesc am crezut. Nu! CNCD este instituţia privată a UDMR, singura şi eterna formaţiune politică care poate conduce CNCD. În România trăiesc 18 minorităţi naţionale, dar CNCD trebuie musai condus exclusiv de UDMR (chestiune care reprezintă în sine o discriminare pe criterii etnice a celorlalte minorităţi naţionale din România! Dar ăsta e doar un detaliu care nu deranjează pe nimeni).

După ce Parlamentul a votat pentru un nou mandat de 5 ani la CNCD în cazul UDMR-istului Asztalos Csaba, acesta a fost ales preşedinte al CNCD pentru încă un mandat de 5 ani. Puţină lume ştie că Asztalos Csaba este preşedintele instituţiei de 15 ani şi este membru în CNCD de 18 ani.

Problema domnului Asztalos nu este aceea că este membru UDMR. În opinia mea de simplu cetăţean român, problema lui Asztalos este că deşi este demnitar al statului român, numit de Parlamentul României, acesta se comportă şi acţionează ca un demnitar al Ungariei. În locul discreţiei şi al echidistanţei cu care ar trebui să acţioneze un demnitar numit de Parlamentul României, Asztalos utilizează aroganţa specifică mai degrabă unui grof stăpân peste o feudă.

Asztalos este un susţinător înfocat al separatismului pe criterii etnice al aşa-zisului ţinut secuiesc. Deşi e demnitar al statului şi ar trebui să manifeste discreţie, Asztalos susţine public autonomia teritorială pe criterii etnice pentru care acţionează UDMR şi care este susţinută de Ungaria.

Asztalos, demnitar al statului român, a preluat şi a propagat în spaţiul public fake-news-ul iniţiat de UDMR în cazul primarului UDMR din Ditrău. Deşi este un demnitar român, numit de Parlament, şi ar fi trebuit să se abţină de la afirmaţii publice părtinitoare, Asztalos a acţionat în acest caz ca un politruc UDMR şi ca un demnitar al Ungariei, propagând în mod iresponsabil un fake-news abject.

Prin acţiunile sale publice, Asztalos se face vocea Budapestei la Bucureşti, după cum a dovedit-o şi la începutul acestui an într-un interviu.

Sub conducerea lui Asztalos, CNCD este utilizat ca mijloc de epurarea etnică a românilor din Covasna şi Harghita. Deşi a emis deja câteva zeci de decizii prin care a constatat un adevărat proces de epurare etnică a românilor din Covasna şi Harghita şi deşi este obligat legal să ia măsuri pentru a stopa acest proces, CNCD-ul condus de Asztalos refuză să acţioneze în interesul populaţiei româneşti din cele două judeţe discriminată chiar de către colegii de partid ai lui Asztalos.

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), UDMR-istul Csaba Ferenc Asztalos, demnitar al statului român numit în funcţie de Parlament, a participat în data de 21 ianuarie 2020 la ceremonia organizată în Ambasada Ungariei cu ocazia decorării lui Lucian Boia. Asztalos nu a explicat public care este motivul pentru care se afla acolo la un eveniment care viza o persoană particulară. Motivul este însă evident pentru cei care i-au urmărit activitatea.

Marcel Ciolacu are impresia că va conduce câteva decenii PSD. Aşa a crezut şi Liviu Dragnea de fiecare dacă când făcea concesii mizerabile UDMR-ului. Nici Dragnea şi nici Ciolacu nu înţeleg noţiunea de demnitate, iar acest neajuns al celor doi serveşte de minune intereselor UDMR şi ale Ungariei.

Dan TANASĂ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.