Coronavirus Harghita:Numărul persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2 a ajuns luni la 342 | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 13 august 2022
Home » Sănătate »
Coronavirus Harghita:
Numărul persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2 a ajuns luni la 342
<h5><i>Coronavirus Harghita:</i></h5>Numărul persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2 a ajuns luni la 342

Coronavirus Harghita:
Numărul persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2 a ajuns luni la 342

În judeţul Harghita, de la începutul pandemiei şi până ieri au fost confirmate un număr de 342 cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Din totalul persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2, 261 s-au vindecat, 70 se află internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc şi în Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, sub supraveghere medicală, iar 11 sunt decedate.

Conform informaţiilor furnizate de Biroul de presă din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Harghita, anchetele epidemiologice sunt în derulare şi se efectuează teste la COVID-19 pentru contacţii simptomatici ai pacienţilor internaţi în spitale, respectiv au fost dispuse măsuri pentru contacţii asimptomatici.

Potrivit sursei citate, în judeţ situaţia epidemiologică şi măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului COVID-19, la data de 6 iulie, se prezenta astfel:

nici o persoană aflată în carantină instituţionalizată;

  • 1.029 persoane ieşite din carantină de la începutul perioadei;
  • nici o persoană nu se află în autoizolare la domiciliu;
  • 11.328 de persoane ieşite din autoizolare în întregul interval.

Pe teritoriul României, de la începutul crizei medicale şi până ieri au fost confirmate 29.223 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19, dintre care 20.213 au fost declarate vindecate, iar 1.768 au decedat.

Instituţia Prefectului solicită cetăţenilor să respecte măsurile stabilite de autorităţi în perioada stării de alertă, distanţa de socializare şi măsurile de igienă stabilite de către specialişti, inclusiv cele trei măsuri simple care ne pot proteja pe noi şi pe cei din jurul nostru:

  • să evităm locurile aglomerate;
  • să purtăm masca în spaţiile închise;
  • să ne spălăm des mâinile.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.