Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ucenicii jandarmilor pentru o zi | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Învățământ » Ucenicii jandarmilor pentru o zi
Ucenicii jandarmilor pentru o zi

Ucenicii jandarmilor pentru o zi

 Jandarmii topliţeni au avut, vineri, doi ucenici! Au fost jandarmi pentru o zi, Oana Floaş şi Mihnea Slavic, elevi în clasa a IX-a din cadrul Liceului Teoretic „O.C. Tăslăuanu” Topliţa

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita, prin intermediul Detaşamentului 5 Jandarmi Topliţa, a răspuns afirmativ solicitării venite din partea celor doi elevi, de a-şi desfăşura pentru o zi activitatea în cadrul instituţiei noastre, ca parte al unui proiect educativ.

Jandarmii topliţeni, sub stricta îndrumare a domnului căpitan Eleodor Truţa, le-au pregătit un program diversificat, ce s-a întins pe durata a 6 ore şi care a cuprins prezentarea sediului detaşamentului, a materialelor aflate în dotarea colegilor noştri, a legilor ce ne guvernează activitatea, cu accent asupra celor care ne conferă competenţe pe linia asigurării şi menţinerii ordinii publice.

După partea teoretică a urmat partea practică, elevii având ocazia să facă parte dintr-o patrulă de jandarmerie, putând astfel vedea pentru un scurt timp municipiul Topliţa prin „ochii” jandarmilor.

„Timpul s-a scurs prea repede, am fi vrut să dureze mai mult ziua aceasta şi să putem sta cu voi mai mult timp. A fost educativ, dar şi plăcut”, a fost concluzia finală a celor doi elevi.

Noi le-am lansat invitaţia ca la finalizarea studiilor liceale să ni se alăture, bineînţeles după urmarea cursurilor unei instituţii de învăţământ ce formează specialişti pentru Jandarmeria Română.

Compartimentul informare, relaţii publice şi cu publicul al IJJ Harghita

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.