Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Acord de cooperare semnat între judeţul Harghita şi oraşul Wuxi, China | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » (Inter)Național » Acord de cooperare semnat între judeţul Harghita şi oraşul Wuxi, China
Acord de cooperare semnat între judeţul Harghita şi oraşul Wuxi, China

Acord de cooperare semnat între judeţul Harghita şi oraşul Wuxi, China

Începând cu această lună, între judeţul Harghita şi un oraş de 6 milioane de locuitori din China, Wuxi, există semnată o Scrisoare de intenţie în care este cuprinsă o viitoare colaborare între cele două regiuni.

„Tot ce înseamnă parteneriat, colaborare, relaţie de prietenie, economice, cunoaşterea tradiţiilor şi chiar a creării unui sistem prin care profesori chinezi să vină în judeţul Harghita să predea limba chineză şi invers, a fost materializat în această Scrisoare de intenţie, i-am spus noi Memorandum, semnată oficial de către noi – eu, ca prefect al judeţului Harghita, şi primarul care reprezintă Guvernul municipalităţii în acest oraş”, afirma prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei.

Acesta spunea că memorandumul a fost semnat la începutul lunii noiembrie, în cadrul unei vizite oficiale făcute la iniţiativa chinezilor. Pe lângă oficializarea relaţiilor dintre cele două regiuni, Adrian Jean Andrei a vizitat şi Institutul Tehnologic din Wuxi, în cadrul căruia învaţă 15.000 de studenţi, ocazie cu care s-a vorbit din nou despre o colaborare între profesorii din cele două ţări.

Dovadă că între judeţul şi ţara asiatică s-ar putea crea o colaborare este vizita ambasadorului Chinei în România, care a fost făcută, săptămâna trecută, în Harghita, ocazie cu care s-au reiterat discuţiile pe care prefectul le-a avut în Asia.

„Tragem nădejde – spunea Adrian Jean Andrei – că într-un viitor cât mai apropiat putem să discutăm de investitori chinezi care vor veni în Harghita, pentru a dezvolta acest judeţ. Pentru că e necesar aşa ceva şi chiar trebuiau făcuţi aceşti paşi.

Cred cu certitudine că la anul vom încheia astfel de memorandumuri şi cu alte localităţi din China. De exemplu, Shanghai, care are o populaţie de 25 mil. de locuitori, deci e cât România. Cred că e foarte important să creăm aceste relaţii. Chinezii încă nu au pătruns foarte mult, economic, în Europa şi au o aplecare intensă pentru Europa, iar noi trebuie să ştim să ne facem cunoscuţi, să ne promovăm pentru că atât Harghita, cât şi această ţară sunt extraordinare, dar trebuie promovate”.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Nice post. I understand something more challenging on different websites everyday.
    It’ll often be stimulating to learn material from other
    writers and exercise a little something from their store.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.