Accidente rutiere provocate de şoferi băuţi | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 24 septembrie 2023
Home » Societate » Accidente rutiere provocate de şoferi băuţi
Accidente rutiere provocate de şoferi băuţi

Accidente rutiere provocate de şoferi băuţi

Doi şoferi băuţi au provocat două accidente rutiere, la aceeaşi oră, în două localităţi diferite, iar unul dintre conducătorii auto a refuzat recoltarea probelor biologice.

Unul dintre accidente a avut loc sâmbătă, în jurul orei 18:00, pe drumul naţional 12A, între Frumoasa şi Miercurea-Ciuc. Aici, un şofer de 41 de ani din Miercurea-Ciuc, într-o curbă spre stânga, a pierdut controlul şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Conducătorul auto avea o concentraţie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. La venirea poliţiştilor, bărbatul a refuzat recoltarea mostrelor biologice.

Al doilea accident a avut loc pe drumul judeţean 138, pe raza satului Târnoviţa. Aici, un şofer de 29 de ani din municipiul Odorheiu-Secuiesc, în momentul în care era depăşit regulamentar de un autoturism, a virat la stânga fără să se asigure şi a intrat în coliziune cu acesta. Conducătorul auto avea o concentraţie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma accidentului nu au fost înregistrate victime. Al doilea şofer nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cercetările sunt continuate faţă de primul conducător auto sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.