Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Tulgheș: Inaugurarea Cantinei Şcolii Gimnaziale | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Societate » Tulgheș: Inaugurarea Cantinei Şcolii Gimnaziale
Tulgheș: Inaugurarea Cantinei Şcolii Gimnaziale

Tulgheș: Inaugurarea Cantinei Şcolii Gimnaziale

Datorită transportului şcolar asigurat zilnic pentru copiii care locuiesc departe de şcoală, Internatul Şcolii Gimnaziale Tulgheş s-a transformat treptat în săli de grădiniţă. A rămas totuşi cantina, un mare avantaj pentru comunitate pentru că din grija autorităţilor locale se oferă zilnic o masă de prânz aceloraşi copii care beneficiază de transport, dar şi mai multor copii cu probleme sociale. Tot autorităţile locale s-au îngrijit în vara acestui an să modernizeze această cantină ca să poată atinge standardele obţinerii autorizaţiei de funcţionare. S-a lucrat intens, s-a investit şi s-a reamenajat până ce cantina şi-a schimbat aspectul şi condiţiile de muncă şi igienă s-au îmbunătăţit.

Luni, 20 octombrie, s-a inaugurat această lucrare în prezenţa autorităţilor locale, respectiv d-l primar Marcel Vancu, d-l viceprimar Gheorghe Bordea, consilieri, reprezentanţi ai părinţilor şi conducerea Şcolii Gimnaziale Tulgheş.

După vizitarea noilor spaţii create au urmat cuvintele de mulţumire ale doamnei director al Şcolii Gimnaziale Tulgheş, prof. Handaric Elena, care a mulţumit autorităţilor locale pentru această investiţie atât de necesară şcolii. La cantina şcolii vor lua masa zilnic peste 100 de copii şi datorită condiţiilor create doamna director propune autorităţilor locale ca din fondul alocat pentru „corn şi lapte” să se ofere tuturor copiilor din şcoală o masă caldă de prânz. Mulţumeşte totodată sponsorilor care au dotat sala de mese cu o capacitate de 40 de locuri cu scaune noi.

Îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi învăţătură a fost şi este o preocupare permanentă a managerilor Şcolii Gimnaziale Tulgheş, în colaborare cu Primăria şi Consiliul local şi în prezent atât la şcoala coordonatoare, cât şi la toate şcolile aparţinătoare există şantiere de lucru pentru realizarea acestor obiective.

Maria-Otilia Bârsan

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.