Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Tulgheş: Braconieri căutaţi de poliţişti după ce au prins în laţ o ursoaică | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 aprilie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Tulgheş: Braconieri căutaţi de poliţişti după ce au prins în laţ o ursoaică
Tulgheş: Braconieri căutaţi de poliţişti după ce au prins în laţ o ursoaică

Tulgheş: Braconieri căutaţi de poliţişti după ce au prins în laţ o ursoaică

O ursoaică de aproximativ 250 de kilograme a fost eliberată de specialişti, după ce a fost prinsă într-un laţ pus de persoane necunoscute, care acum sunt căutate pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la braconaj – practicarea vânătorii cu laţuri.

Potrivit Compartimentului de presă din cadrul IPJ Harghita, ursoaica prinsă în laţul legat de o salcie a fost observată de un sătean care ducea vacile la păşunat în locul numit „Dos” din zona Valea Frumoasă de pe raza comunei Tulgheş. Acesta a anunţat lucrătorii Ocolului Silvic Tulgheş, care la rândul lor au sesizat Poliţia.

„La faţa locului s-a deplasat imediat o echipă operativă, care a constatat că lângă o grădină împrejmuită cu gard din lemn, pe fondul de vânătoare Rezu Mare, se afla captivă o femelă de circa 250 kg, din specia ursul brun, strangulată în zona abdominală cu un cablu din oţel ancorat la baza unei sălcii”, se arată în comunicatul remis de poliţişti.

Ursoaica a fost eliberată deîndată, la faţa locului deplasându-se un specialist din cadrul Asociaţiei pentru Conservarea Valorilor Naturii, cu echipa de intervenţie pentru salvarea animalelor sălbatice. După tranchilizare, exemplarul a fost examinat, constatându-se că nu are leziuni externe vizibile, apoi a fost eliberat şi monitorizat de la distanţă de vânători, până la trezirea acestuia. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.