Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Topliţa: Bărbat cercetat pentru omor calificat, după ce şi-a împuşcat soţia în picior, iar aceasta a decedat | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Societate » Topliţa: Bărbat cercetat pentru omor calificat, după ce şi-a împuşcat soţia în picior, iar aceasta a decedat
Topliţa: Bărbat cercetat pentru omor calificat, după ce şi-a împuşcat soţia în picior, iar aceasta a decedat

Topliţa: Bărbat cercetat pentru omor calificat, după ce şi-a împuşcat soţia în picior, iar aceasta a decedat

Un bărbat de 66 de ani din municipiul Topliţa este cercetat, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, după ce şi-a împuşcat soţia în picior, iar ulterior aceasta a decedat la spital.

Fapta a fost săvârşită în cursul zilei de vineri, când bărbatul a tras în direcţia soţiei şi a fiului său, de la câţiva metri, în zona membrelor inferioare, cu o armă de vânătoare, rănind-o pe femeie la un picior. Aceasta a fost transportată în şoc hemoragic la spital, i s-a amputat piciorul, dar, ulterior, a decedat la Secţia de terapie intensivă.

Suspectul le-a spus anchetatorilor că ar fi vrut să-l împuşte pe fiul său, cu care se certase joi seara. Tot joi seara a sustras şi arma din seiful fiului său, pe care acesta o deţinea legal, fapt ce demonstrează că fapta a fost comisă cu premeditare.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, procurorul Paul Leontică, a declarat, ieri, că după ce în primă fază bărbatul era cercetat pentru tentativă de omor, după decesul femeii s-a schimbat încadrarea juridică în omor calificat, pentru care riscă detenţie pe viaţă sau până la 25 ani de închisoare.

„Între timp, vorbim de omor calificat, cu agravanta săvârşirii faptei cu premeditare, dar şi de uz fără drept de armă şi sustragerea armei. Din datele administrate ulterior s-a considerat de procurorul de caz că a avut această intenţie cu o seară înainte, atâta timp cât sustragerea armei, din datele pe care le avem, s-a realizat cu o seară înainte. Deci folosirea armei a fost decisă anterior, nu a fost un gest spontan, a gândit-o cu o seară înainte”, a declarat procurorul Paul Leontică.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. (L. Matei)

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.