Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Trupa INEFFABLE a înmânat banii adunaţi cu ocazia concertului caritabil susţinut în decembrie unui copil talentat din sistemul de protecţie a copilului Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Societate » Trupa INEFFABLE a înmânat banii adunaţi cu ocazia concertului caritabil susţinut în decembrie unui copil talentat din sistemul de protecţie a copilului Harghita
Trupa INEFFABLE a înmânat banii adunaţi cu ocazia concertului caritabil susţinut în decembrie unui copil talentat din sistemul de protecţie a copilului Harghita

Trupa INEFFABLE a înmânat banii adunaţi cu ocazia concertului caritabil susţinut în decembrie unui copil talentat din sistemul de protecţie a copilului Harghita

Reprezentanţii trupei INEFFABLE au înmânat suma adunată cu ocazia concertului caritabil susţinut în data de 26 decembrie 2020, lui Simion Cristian Asan din cadrul Centrului de Plasament Bilbor – Casa de tip Familial Subcetate.

Managerul trupei, Bodó István, împreună cu cântăreaţa şi flautista formaţiei, Réka Kata Regián, s-au deplasat la Casa de tip familial Subcetate, şi în prezenţa şefului centrului, Trif Letiţia, şi a directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita, Elekes Zoltán, au înmânat lui Simion Cristian Asan suma de 900 de lei, adunaţi în timpul concertului caritabil din 26 decembrie 2020 şi a perioadei imediat următoare, când trupa a anunţat o acţiune de strângere de fonduri pentru copiii din sistem, talentaţi în muzică.

Potrivit managerului trupei, concertul caritabil din decembrie a fost de fapt continuarea festivalului caritabil „Muzicieni Harghiteni pentru copii harghiteni” din 2019, la care a participat şi trupa INEFFABLE. Bodó István a declarat că banii adunaţi în 2019 au fost folosiţi pentru susţinerea activităţilor sportive şi culturale ale beneficiarilor talentaţi din sistemul de protecţie a copiilor din Harghita. Copiii care doreau să îşi dezvolte aptitudinile muzicale, sportive sau alte competenţe, au avut posibilitatea de a solicita sprijin financiar pentru cursuri sau pentru echipamente. Şase dintre copii au solicitat sprijin pentru finanţarea studiilor în domeniul muzical, iar în cursul anului următor au continuat să studieze muzica. „Ne-a plăcut mult seriozitatea lor, am considerat că au un fel de chemare pentru muzică. Dorind să îi sprijinim în continuare, ne-a venit ideea ca după concertul caritabil din 26 decembrie să organizăm o acţiune de strângere de fonduri, cu scopul de a sprijini pe cel mai talentat dintre aceşti şase copii. Am anunţat un concurs între ei, şi am primit de la fiecare câte un material filmat. Membrii trupei au ales câştigătorul, pe baza unui punctaj. Simion Cristian a fost cel ales, lui i-am înmânat donaţia în valoare de 900 de lei”, a spus Bodó István.

Reprezentanţii trupei au fost vizibil marcaţi de mediul în care trăiesc beneficiarii de la Subcetate, de primirea călduroasă de care au avut parte, de relaţia angajaţilor cu copiii şi, nu în ultimul rând, de naturaleţea şi talentul lui Simion Cristian Asan, care le-a oferit un scurt moment muzical. „În sinea noastră aveam cu totul altă imagine despre orfelinate. Am fost plăcut surprinşi de casa de tip familial îngrijită, de atmosfera din casă, de relaţia frumoasă dintre copii şi angajaţi şi de talentul muzical al lui Cristian. Are voce foarte bună, credem că poate avea o carieră muzicală”, ne-a spus Réka Kata Regián.

Simion Cristian Asan a fost extrem de fericit că trupa INEFFABLE l-a ales pe el dintre cei şase beneficiari talentaţi în muzică din sistemul de protecţie a copilului harghitean. Vizibil emoţionat, le-a mulţumit oaspeţilor pentru premiul oferit şi a afirmat că doreşte să studieze muzica în continuare.

„Doresc să mulţumesc trupei INEFFABLE pentru premiul oferit, fapt ce mă încurajează să continui pe acest drum. Totodată, îi mulţumesc şi domnului director Elekes Zoltán şi tuturor celor care m-au susţinut în a-mi îndeplini visul”, a afirmat Cristian. El a povestit că şi-a descoperit pasiunea de a cânta la vârsta de 9 ani, când educatorii de la centru l-au încurajat şi l-au susţinut să cânte la festivităţi şi la zilele de naştere ale colegilor. „De-a lungul timpului am participat la diferite festivaluri şi spectacole, fiind coordonat de către doamna profesor de muzică din cadrul Liceului Miron Cristea din Subcetate, Daniela Buzilă şi doamna profesor de canto, Maria Cojocaru, din cadrul Şcolii Populare de Artă. Am fost plăcut surprins să aflu că filmarea mea a fost aleasă de trupa de jazz INEFFABLE, şi am primit cu mult drag aprecierea acestora”, a conchis Simion Cristian Asan. (Kovács Anna)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.