Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Cooperare pentru dezvoltarea zonei Hăşmaşul Mare | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Societate » Cooperare pentru dezvoltarea zonei Hăşmaşul Mare
Cooperare pentru dezvoltarea zonei Hăşmaşul Mare

Cooperare pentru dezvoltarea zonei Hăşmaşul Mare

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Harghita, ai municipiului Gheorgheni, oraşului Bălan, comunelor, Sândominic, Lunca de Jos, Suseni şi Voşlăbeni au semnat vineri, la Gheorgheni, un protocol de colaborare, prin care şi-au consemnat intenţia de cooperare în vederea implementării unui turism durabil şi dezvoltării economice a zonei Hăşmaşul Mare.

Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, a subliniat importanţa acestui demers comun pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal Hăşmaşul Mare, cu impact asupra dezvoltării durabile a zonei.

„Pentru elaborarea planului urbanistic zonal vom efectua o serie de studii ce vor reprezenta un punct de plecare pentru dezvoltarea acestui areal. Va fi o muncă de echipă, dar costurile vor fi suportate de către consiliul judeţean. Cel mai important aspect este protejarea naturii şi conservarea biodiversităţii”, a subliniat preşedintele consiliului judeţean.

Kopacz Emőke, consilier în cadrul Compartimentului protecţia mediului la Consiliul Judeţean Harghita, a prezentat Planul de management integrat revizuit pe principii Natura 2000 şi Regulamentul Parcului Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş, ceea ce constituie liniile directoare pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal.

Totodată, a amintit faptul că planul de management a fost elaborat în cadrul unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu (POS Mediu), implementat de către Consiliul Judeţean Harghita în parteneriat cu Administraţia Parcului Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş, în perioada anilor 2012-2016.

Pe parcursul întâlnirii au avut loc discuţii cu privire la etapele ce trebuie parcurse în vederea elaborării planului urbanistic zonal şi modalitatea de întocmire a caietului de sarcini necesar în procesul de derulare a achiziţiei.

La finalul întâlnirii, participanţii, în calitate de semnatari ai protocolului de colaborare, şi-au reafirmat intenţia de cooperare în vederea asigurării unui turism durabil şi al unei dezvoltări economice sustenabile.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.