Trupa harghiteană Ineffable la Festivalul Internaţional de Jazz din Uzbekistan | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Timp Liber » Trupa harghiteană Ineffable la Festivalul Internaţional de Jazz din Uzbekistan
Trupa harghiteană Ineffable la Festivalul Internaţional de Jazz din Uzbekistan

Trupa harghiteană Ineffable la Festivalul Internaţional de Jazz din Uzbekistan

În seara zilei de 12 mai a avut loc la Taşkent, cu sprijinul Ambasadei României în Uzbekistan şi al Institutului Cultural Român, concertul trupei Ineffable. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Jazz din Uzbekistan. Festivalul este organizat în perioada 25 aprilie – 14 mai 2023, sub auspiciile Oficiului UNESCO (Taşkent), de către Fundaţia pentru Arte şi Cultură din Uzbekistan, cu sprijinul ambasadelor acreditate la Taşkent.

România a fost prezentă pentru prima oară la acest festival. Ediţia din acest an a reunit muzicieni şi formaţii de prestigiu, precum Gregory Porter, Al Di Meola, Take 6, De-Phazz, China Moses sau Moonlight Gang.

Concertul trupei harghitene Ineffable s-a bucurat de prezenţa unui public numeros. În deschiderea evenimentului, ambasadorul României la Taşkent, Daniel Cristian Ciobanu, a susţinut un discurs în care a subliniat importanţa participării României la Festivalul Internaţional de Jazz din Uzbekistan şi a salutat venirea formaţiei Ineffable la Taşkent.

Publicul a întâmpinat cu multă căldură trupa. Programul concertului a inclus compoziţii din primele două albume ale formaţiei, precum şi o piesă din noul album, care va fi lansat în perioada următoare.

Concertul a fost urmat de o recepţie organizată de Ambasada României la Palatul Forumurilor Internaţionale „Uzbekistan”. La eveniment au participat oficiali locali, ambasadori străini, personalităţi culturale şi muzicale, reprezentanţii principalelor mijloace de informare în masă şi membrii comunităţii româneşti din Uzbekistan. Ambasadorul României a adresat felicitări formaţiei Ineffable şi a evidenţiat că prestaţia trupei a fost extrem de apreciată de spectatorii prezenţi, concertul fiind un real succes.

Trupa Ineffable se defineşte ca o formaţie multidimensională, R&B şi jazz cu o nouă spiritualitate şi versuri picante. Formaţia Ineffable a fost creată în 2017 – Réka Kata Regián: voce, flaut; Lukács Márton Örs: clape; Szerecsán Tihamér: bas; Szerecsán Osszián: tobe.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.