Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Tricolorul românesc, oferit de prefect Forţelor Navale Române, va fi rborat pe catargul Navei-Şcoală Mircea | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Societate » Tricolorul românesc, oferit de prefect Forţelor Navale Române, va fi rborat pe catargul Navei-Şcoală Mircea
Tricolorul românesc, oferit de prefect Forţelor Navale Române, va fi rborat pe catargul Navei-Şcoală Mircea

Tricolorul românesc, oferit de prefect Forţelor Navale Române, va fi rborat pe catargul Navei-Şcoală Mircea

Tricolorul românesc, oferit în luna februarie de prefectul judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, Forţelor Navale Române, va fi arborat pe catargul Navei-Şcoală Mircea, cu prilejul împlinirii a 77 de ani de la intrarea acesteia în serviciul Marinei Române.

Conducerea Statului Major al Forţelor Navale a propus, miercuri, arborarea drapelului oferit de prefect pe catargul Navei-Şcoală Mircea, având în vedere impactul pozitiv al evenimentelor care au avut loc în luna februarie în Harghita.

„Vă propunem să arborăm pavilionul naţional, pe care l-aţi dăruit cu toată dragostea locţiitorului şefului Statului Major al Forţelor Navale, domnul contraamiral de flotilă Constantin Ciorobea, la catargul celui mai bătrân ambasador al Marinei Române pe mările şi oceanele lumii, Nava-Şcoală Mircea, într-un cadru festiv”, se arată în invitaţia trimisă prefectului Harghitei.

Evenimentul de înălţare a drapelului naţional primit din inima României urmează să aibă loc în data de 14 mai, în cadrul unei ieşiri pe mare a velierului, care face parte din manifestările dedicate împlinirii a 77 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Române a Navei-Şcoală Mircea.

Prefectul Adrian Jean Andrei s-a declarat onorat de acest gest şi a punctat faptul că s-a creat o legătură de suflet între judeţul Harghita şi Forţele Navale Române. Acesta a oferit steagul ţării Forţelor Navale Române cu prilejul unor activităţi care au avut loc în judeţ. „Sunt onorat că drapelul românesc, ce reprezintă sufletul românilor din Harghita, va fi simbolul Forţelor Navale Române în întreaga lume. Inevitabil s-a creat o punte de spiritualitate românească între judeţul Harghita şi Forţele Navale Române’, a afirmat Adrian Jean Andrei.

Mai multe evenimente, prin care s-au promovat cultura şi tradiţiile marinăreşti şi a fost cinstită memoria eroilor din Primul Război Mondial au avut loc în luna februarie în Harghita, în organizarea Statului Major al Forţelor Navale, cu sprijinul autorităţilor locale şi judeţene. (Gina Ştefan, Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.