Trei zile de festival pentru tinerii din „generaţia Z”, luna viitoare, în Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Timp Liber » Trei zile de festival pentru tinerii din „generaţia Z”, luna viitoare, în Miercurea-Ciuc
Trei zile de festival pentru tinerii din „generaţia Z”, luna viitoare, în Miercurea-Ciuc

Trei zile de festival pentru tinerii din „generaţia Z”, luna viitoare, în Miercurea-Ciuc

Primăria Miercurea-Ciuc organizează şi anul acesta un festival dedicat în totalitate tinerilor, timp de 3 zile aceştia având posibilitatea să participe la diverse programe educaţionale, sportive şi culturale, dar şi să se distreze pe ritmurile pieselor unor artişti din zona Transilvaniei şi din Ungaria. „Cloud Youth Festival” se află anul acesta la cea de-a doua ediţie şi se va desfăşura în perioada 5-7 mai în zona unor imobile de pe strada Petőfi Sándor din Miercurea-Ciuc, fiind aşteptaţi să participe în principal tinerii din aşa-numita „generaţie Z” din municipiul reşedinţă de judeţ şi din împrejurimi. Organizatorii au precizat că este vorba în general despre tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 26 de ani, scopul evenimentului fiind acela de a oferi pe lângă posibilităţi inedite de distracţie şi un fel de educaţie alternativă acestora.

„În urmă cu aproape trei ani, când am preluat conducerea oraşului, ne-am gândit cum să ne apropiem mai mult de tineri, mai ales că nu exista deloc comunicare cu aceştia. În primul rând, am reuşit să lansăm o suprafaţă de Instagram şi de Tik Tok şi am încercat să lucrăm împreună cu cea mai tânără membră a consiliului local şi cu cei mai tineri lucrători din primărie. Am lansat consiliul consultativ al tinerilor şi am făcut un studiu în legătură cu problemele şi necesităţile tinerilor şi am ajuns astfel la ideea de a organiza un astfel de festival şi a unor zile tematice aflate în conexiune cu acest festival. Ne-a surprins puţin faptul că am primit de la foarte mulţi tineri informaţii că au nevoie să fie ajutaţi în dezvoltarea lor personală pentru că foarte mulţi sunt interesaţi de chestiuni legate de autocunoaştere, de carieră, de cum să îţi faci parteneri şi atunci am decis că o să facem un fel de combinaţie, adică să fie şi diferite tipuri de prezentări foarte scurte care, în general, să fie urmate de discuţii între prezentatori şi audienţă. Anul trecut am organizat evenimentul în parcul central, dar anul acesta am ales o altă locaţie.

Suntem norocoşi că cei care sunt proprietarii acestor imobile sunt foarte deschişi şi printr-o colaborare bună reuşim să oferim un spaţiu mai intim, mai corespunzător pentru a organiza un astfel de eveniment. Cumva ne ataşăm puţin şi de iniţiativa oraşului de a pune viaţă pe strada Petőfi, cea referitoare la Hackathon (concursul de idei privind aleea pietonală din Miercurea-Ciuc – n.r.) . Este şi aceasta o idee de a insufla viaţă în această zonă a oraşului. Avem foarte mulţi parteneri, mai ales tineri şi suntem foarte bucuroşi pentru că noi aici ajutăm viitorii conducători, viitoarea forţă de muncă şi este important să fie cumva o relaţie între viaţa adultă a oraşului şi viaţa tinerilor”, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, Sógor Enikő.

Pe scena amplasată în cadrul festivalului din acest an, vor urca 22 de formaţii, solişti şi DJ, iar peste 20 de specialişti în diverse domenii vor lua parte la prezentările organizate cu prilejul evenimentului. Prezentările, mesele rotunde, workshop-urile şi discuţiile aferente vor fi în limba maghiară, dar organizatorii promit că vor asigura şi traducere simultană în limba română celor interesaţi să participe la eveniment. Informaţii suplimentare pot fi obţinute prin accesarea paginii oficiale de Facebook a evenimentului. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.