Trei spitale din Harghita şi o societate comercială din judeţul Mureş, vizate de şapte percheziţii | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 15 iunie 2024
Home » Societate » Trei spitale din Harghita şi o societate comercială din judeţul Mureş, vizate de şapte percheziţii
Trei spitale din Harghita şi o societate comercială din judeţul Mureş, vizate de şapte percheziţii

Trei spitale din Harghita şi o societate comercială din judeţul Mureş, vizate de şapte percheziţii

În cauză există suspiciunea că au fost decontate servicii pentru diagnostice fictive, un bărbat din Târgu Mureş fiind reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea mai multor infracţiuni

Un număr de şapte percheziţii au fost efectuate, sâmbătă, de poliţiştii harghiteni la trei spitale din judeţ (Topliţa, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc) şi la sediul şi punctul de lucru ale unei firme din Târgu Mureş, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita. În această cauză se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Potrivit Biroului de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, din datele şi indiciile obţinute până în prezent rezultă suspiciunea că, prin intermediul unei firme de consultanţă, sistemul de asigurări de sănătate ar fi fost fraudat cu decontarea unor servicii pentru diagnostice fictive.

În urma percheziţiilor, au fost accesate sisteme informatice, „de pe care au fost exportate şi au fost copiate documente în vederea probării activităţii infracţionale şi a fost indisponibilizat un volum foarte mare de documente necesare pentru probarea infracţiunilor menţionate”.

De asemenea, poliţiştii harghiteni au pus sâmbătă în executare un mandat de aducere pe numele unui bărbat de 43 de ani din municipiul Târgu Mureş, acesta fiind reţinut în primă fază pentru 24 de ore. Ulterior, faţă de mureşan nu s-a dispus nici o măsură preventivă.

În cauză, cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi stabilirii prejudiciului cauzat, precum şi pentru clarificarea tuturor cauzelor şi împrejurărilor în care au fost comise faptele.

La această acţiune au participat 69 de poliţişti din mai multe structuri ale IPJ Harghita, precum şi din cadrul BCCO Mureş – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.