Miting pentru susţinerea membrilor HVIM condamnaţi | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 septembrie 2023
Home » (Inter)Național » Miting pentru susţinerea membrilor HVIM condamnaţi
Miting pentru susţinerea membrilor HVIM condamnaţi

Miting pentru susţinerea membrilor HVIM condamnaţi

Un miting de susţinere a celor doi membri ai grupării „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM), Szőcs Zoltán şi Beke István Attila, condamnaţi recent la 5 ani de închisoare pentru terorism, va avea loc joi, în municipiul Târgu Secuiesc, a anunţat luni liderul Partidului Civic Maghiar, Kulcsár Terza József, ales deputat pe listele UDMR Covasna.

Kulcsár a declarat, într-o conferinţă de presă, că decizia a fost luată de comun acord cu liderii celorlalte formaţiuni politice maghiare din judeţ, respectiv UDMR Covasna şi Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), precum şi cu ai Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania.

„Noi considerăm că este o condamnare politică nu doar contra lor, ci a tuturor maghiarilor din Secuime şi din Ardeal. (…) Nu putem accepta ca într-o ţară democratică să se întâmple aşa ceva. Toate formaţiunile politice maghiare şi mai multe organizaţii civice susţin acest miting de protest, aşteptăm să ni se alăture şi bisericile istorice, maghiarii şi dascălii”, a declarat Kulcsár Terza József, care estimează că la această acţiune vor participa câteva mii de persoane de etnie maghiară.

Comentarii:

comentarii

2 comments

  1. Poate îl iau procurorii și pe dl.Terza pentru complicitate sau instigare la terorism. Nu te juca, dle, cu focul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.