Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Trei poduri nou-nouţe pentru locuitorii din Tulgheş | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate » Trei poduri nou-nouţe pentru locuitorii din Tulgheş
Trei poduri nou-nouţe pentru locuitorii din Tulgheş

Trei poduri nou-nouţe pentru locuitorii din Tulgheş

  • În mai puţin de trei săptămâni, o mână de locuitori şi muncitori ai Primăriei Tulgheş au reabilitat complet trei poduri. A fost un proiect primit cu încântare de toată comunitatea, mai ales acum, într-o perioadă când lucrările majore la infrastructură sunt sistate.

În decursul acestei săptămâni, în localitatea Tulgheş, s-au dat în folosinţă trei poduri nou-nouţe. Lucrarea de reabilitare s-a realizat din fonduri proprii şi costurile s-au ridicat undeva la 20 de mii de lei.

„În perioada aceasta, la noi, practic, investiţiile majore sunt oprite. De aceea, am considerat că podurile acestea mai mici care duc la anumite proprietăţi sau fac accesul în zonele în care oamenii au terenuri cu vegetaţie forestieră sau fâneţuri şi trebuie să-şi transporte lemnul sau fânul iarna, ar trebui să intre în reabilitare. Cele vechi erau deteriorate, aşadar am considerat că ar necesita o reparaţie capitală cu schimbarea căii de rulare, eventual cu protecţii de maluri aferente podului”, explică Marcel Vancu, primarul localităţii Tulgheş.

Pe lângă câţiva muncitori ai primăriei, au pus osul la treabă şi locuitorii. „Am terminat în aproximativ două săptămâni şi jumătate. La reabilitare au participat câţiva voluntari – oameni care sunt în proximitatea proprietăţilor respective şi câţiva muncitori de la primărie coordonaţi de domnul viceprimar”, arată edilul.

Podurile sunt realizate din lemn, iar două dintre ele au structură metalică. Fiind vorba de o lucrare mai mică, proiectul s-a realizat din fonduri proprii. „Cele trei poduri nu ne-au costat mai mult de 20 de mii de lei cu material, cu debitat, transport şi cuie. E o sumă destul de mică, dar foarte importantă. Dacă am fi externalizat aceste lucrări, costurile ar fi fost mult mai mari”, conchide Marcel Vancu.

M. MICU

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.