Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Preşedintele consiliului judeţean solicită traducerea în maghiară a contractelor de furnizare a energiei electrice | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 25 februarie 2024
Home » Societate » Preşedintele consiliului judeţean solicită traducerea în maghiară a contractelor de furnizare a energiei electrice
Preşedintele consiliului judeţean solicită traducerea în maghiară a contractelor de furnizare a energiei electrice

Preşedintele consiliului judeţean solicită traducerea în maghiară a contractelor de furnizare a energiei electrice

  • Borboly Csaba a precizat că solicitarea este justificată de faptul că o parte a populaţiei din judeţ nu cunoaşte limba română şi trebuie să ştie pentru ce optează şi semnează

Şeful administraţiei publice judeţene a informat luni, prin intermediul unei postări video, că începând din 1 ianuarie 2021, odată cu liberalizarea pieţei de energie electrică, Consiliul Judeţean (CJ) a venit în sprijinul locuitorilor cu o serie de informaţii şi explicaţii referitoare la libertatea fiecărui consumator de a alege cea mai potrivită ofertă de pe piaţa concurenţială a furnizorilor de energie electrică şi cu privire la încheierea noului contract.

În urma solicitărilor venite din partea locuitorilor, la cererea preşedintelui CJ Harghita a fost formulată o adresă către conducerea Electrica Distribuţie Transilvania Sud, prin care s-au solicitat, între altele, răspunsuri la mai multe întrebări, redactarea contractului de furnizare de energie electrică bilingv, în limba română şi în limba maghiară, dar şi posibilitatea transmiterii ofertei, respectiv a contractului de furnizare, prin poştă, pentru evitarea aglomerării în faţa reprezentanţei furnizorului.

„Ştiind foarte bine că marea majoritate a populaţiei judeţului Harghita nu cunoaşte limba română şi va trebui să încheie contracte de prestări servicii pe o piaţă liberalizată, am solicitat să fie bilingv cel puţin în judeţul Harghita acest contract. Pentru că, s-a văzut, şi eu la primul vaccin am primit un certificat, o coloană era în limba română, cealaltă este în limba engleză, deci de ce nu se poate ca în judeţul Harghita să fie bilingv şi acest contract?”, motivează Borboly Csaba.

Potrivit preşedintelui consiliului judeţean, comunicarea societăţii Electrica Distribuţie a sosit în data de 2 februarie, furnizorul oferind răspunsuri explicite la întrebările adresate, cu excepţia celei privind solicitarea de redactare a contractului bilingv, în română şi în maghiară.

Borboly Csaba a precizat că, pentru soluţionarea favorabilă a acestei „doleanţe”, va cere sprijinul parlamentarilor UDMR.

„Din păcate nu s-a răspuns nici cu nu, nici cu da, aşadar vom înainta către colegii noştri parlamentari, să vedem dacă reuşim pe nivelul Bucureştiului să rezolvăm această doleanţă”, a făcut cunoscut preşedintele CJ Harghita.

Electrica Distribuţie Transilvania Sud a acceptat propunerea privind trimiterea ofertei, a contractului şi anexei acestuia prin poştă, însoţite şi de un plic pretimbrat.

D. MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.