Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Trei noi centre în Harghita pentru imunizarea cu vaccinul AstraZeneca | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Sănătate » Trei noi centre în Harghita pentru imunizarea cu vaccinul AstraZeneca
Trei noi centre în Harghita pentru imunizarea cu vaccinul AstraZeneca

Trei noi centre în Harghita pentru imunizarea cu vaccinul AstraZeneca

În județul Harghita vor funcționa începând cu lunea viitoare trei noi centre în cadrul acțiunii de imunizare a populației cu vaccinul AstraZeneca. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Harghita, Adrian Pănescu, a informat că un astfel de centru va funcționa, cu 3 cabinete, la Miercurea Ciuc, în fostul sediu Goscom de pe strada Salcâmului nr. 1, altul va fi deschis în orașul Vlăhița, în sediul Casei de Cultură „Bartok Bela”, de pe strada Gabor Aron nr. 47, unde vor exista două cabinete, iar al treilea centru în care se va putea administra vaccinul va fi operațional în orașul Bălan, în clădirea policlinicii de pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 32B, unde vor fi două cabinete.

Înscrierea pentru vaccinare este posibilă de astăzi și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale. Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie sau curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport ale DSP, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro. „Pentru gestionarea cu eficiență a procesului de vaccinare la nivel național, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a elaborat și transmis personalului specializat Procedura de vaccinare împotriva COVID-19 cu AstraZeneca, document care prevede condițiile și modul de stocare, depozitare, transport și distribuție, cu asigurarea lanțului de frig, monitorizarea reacțiilor, precum și managementul stocurilor și al pierderilor”, a mai precizat Adrian Pănescu. Acesta a menționat că, într-o primă fază, în cele trei centre noi va fi administrat doar vaccinul AstraZeneca, iar în celelalte șase care funcționează și în prezent în județ imunizarea se face deocamdată cu vaccinurile Pfizer BioNTech și Moderna.  Potrivit datelor oficiale, în județul Harghita au fost primite, până miercuri, peste 30.600 de doze de vaccin Pfizer BioNTech și Moderna.

În prima etapă de imunizare vizând personalul medical au fost vaccinate în județ 3.897 de persoane, care au primit deja ambele doze, iar în cea de a doua etapă, referitoare la persoanele cu vârste de peste 65 de ani, cele cu afecțiuni cronice și lucrătorii din așa-numitele domenii esențiale, vaccinul a fost administrat în cazul a 8.769 de persoane. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.