Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Trei noi centre de vaccinare au început să funcţioneze în judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Sănătate » Trei noi centre de vaccinare au început să funcţioneze în judeţ
Trei noi centre de vaccinare au început să funcţioneze în judeţ

Trei noi centre de vaccinare au început să funcţioneze în judeţ

În judeţul Harghita au început să funcţioneze, de astăzi, trei noi centre de vaccinare, la Miercurea Ciuc, Bălan şi Vlăhiţa, în care va fi administrat deocamdată doar vaccinul AstraZeneca. Conform autorităţilor, până în data de 10 martie, în cele trei centre sunt 4.320 de locuri disponibile, adică 60 pe zi în fiecare, iar începând cu joia trecută şi până ieri pe platforma de vaccinare s-au înregistrat în jur de 850 de persoane care doresc să se imunizeze.

În judeţ funcţionează în continuare alte şase centre în care se administrează vaccinuri Pfizer-BioNTech şi Moderna, dar în acestea nu mai sunt locuri disponibile până în data de 25 martie.

Rata de infectare cu coronavirus este în continuare una scăzută la nivelul judeţului Harghita, incidenţa numărului de cazuri fiind de 0,58 la mia de locuitori. Ieri au fost anunţate doar 4 cazuri noi de infectare şi nu a fost înregistrat nici un deces pe parcursul a 24 de ore.

De la începutul pandemiei, în Harghita au fost testate pozitiv 6.016 persoane, dintre care peste 5.550 s-au vindecat, iar 269 au decedat. În prezent, în spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni se află 65 de pacienţi cu COVID-19, iar în carantină la domiciliu sunt 391 de persoane, alte 129 fiind în izolare în locuinţă.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.