Trafic îngreunat la intrarea în Odorheiu Secuiesc dinspre Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 decembrie 2023
Home » Societate » Trafic îngreunat la intrarea în Odorheiu Secuiesc dinspre Miercurea-Ciuc
Trafic îngreunat la intrarea în Odorheiu Secuiesc dinspre Miercurea-Ciuc

Trafic îngreunat la intrarea în Odorheiu Secuiesc dinspre Miercurea-Ciuc

  • Șoferii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare și înțelegere și mâine, deoarece se asfaltează

În aceste zile, din cauza unor lucrări de asfaltare la intrarea în Odorheiu Secuiesc dinspre Miercurea-Ciuc, se formează coloane de mașini, care se întind și până în comuna Satu Mare.

Primarului municipiului de pe Târnava Mare, Gálfi Árpád, ne spunea că lucrările de asfaltare se execută pe strada Beclean, dar că circulația se desfășoară pe ambele sensuri, cu restricții și cu dirijarea traficului cu ajutorul semafoarelor și a polițiștilor locali.

„În permanență, de dimineață până la ora actuală, sunt colegii mei, 4 persoane de la Poliția Locală, care dirijează circulația, dar sunt foarte multe mașini. Trebuie așteptat 10-20 de minute ca să se treacă de zona respectivă.

Nu am altă ocolire pe unde să redirecționez mașinile. De la Satu Mare până la Odorhei nu am pe unde să scot mașinile de pe DN 13A”, spunea Gálfi Árpád.

Acesta a mai precizat că în cursul zilei, cu ajutorul Poliției Locale, au fost ajutați șoferii care aveau urgențe.

„Un copil trebuia să ajungă la spital. A scos mașina din flux și a mers până la spital. Cine trebuia să ajungă la aeroport, la Târgu Mureș, Poliția Locală a scos mașina din rând și a mers în față ca să nu piardă avionul. Suntem în ajutorul oamenilor, dar circulația este foarte intensă, sunt foarte multe mașini. Mai ales de când este autostrada de la Sibiu spre Ungaria, multe mașini vin și dinspre Moldova prin Miercurea-Ciuc – Odorheiu Secuiesc”, arăta primarul municipiului Odorheiu Secuiesc.

Acesta mai preciza că restricțiile de circulație se instaurează pe porțiuni. De exemplu, dimineață, unde la ora 9:00 s-a asfaltat, două ore mai târziu se putea circula pe acea porțiune.

Gálfi Árpád mai preciza că luni a fost asfaltat sensul de mers dinspre Odorheiu Secuiesc către Miercurea-Ciuc, iar marți urmează să se asfalteze și celălalt sens.

Situația nu este unică doar pentru Odorheiu Secuiesc, trafic îngreunat și coloane de mașini formându-se aproape de fiecare dată când pe un drum important din țară se efectuează lucrări.

„Este un rând de 1-1,5 km, dar asta este situația în toată țară. Săptămâna trecută am pierdut avionul din cauza faptului că de la Sinaia am făcut două ore și jumătate. Când i-am întrebat pe polițiști, mi-au spus că asta este situația, nici ei nu au putut să facă nimic”, mai spunea edilul.

Bineînțeles, șoferii din trafic și-au pierdut răbdarea. Unul dintre ei ne-a semnalat situația de acolo.

„Constructorul a blocat traficul, iar oamenii din coloană sunt foarte nervoși. Sunt la fața locului și în două ore am avansat 1 km. E de groază cum își bat joc de oameni”, ne-a scris persoana respectivă, care ne-a trimis și imaginea.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.