Proiectul Festivalului de Colinde „Florile Dalbe”, ediţia a XV-a, în derulare | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Cultură » Proiectul Festivalului de Colinde „Florile Dalbe”, ediţia a XV-a, în derulare
Proiectul Festivalului de Colinde „Florile Dalbe”, ediţia a XV-a, în derulare

Proiectul Festivalului de Colinde „Florile Dalbe”, ediţia a XV-a, în derulare

Tradiţia… piatră de temelie a sufletului românesc
(Octavian Codru Tăslăuanu)

Asociaţia Părinţilor din Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu” derulează proiectul cultural „Festivalul de colinde Florile Dalbe”, ediţia a XV-a, finanţat şi în acest an de Consiliul Judeţean Harghita, în cadrul Programului special de finanţare nerambursabilă al proiectelor culturale ale comunităţii româneşti din judeţul Harghita pe anul 2023 şi co-finanţat de APLTOCT.

Scopul proiectului este de a valorifica aspecte ale culturii tradiţionale din nordul judeţul nostru şi de continuare a demersului educativ de fructificare a potenţialului artistic şi recunoaştere a talentelor veritabile ale elevilor.

Printre obiectivele proiectului se numără promovarea şi cunoaşterea tradiţiilor culturale specifice poporului român, dezvoltarea multiculturalismului şi a dialogului social, sprijinirea parteneriatului educaţional dintre unităţile de învăţământ şi instituţiile cu rol educativ pe plan intern.

Festivalul de colinde „Florile Dalbe” este un proiect de suflet al Liceului Teoretic „O.C. Tăslăuanu”, lansat în urmă cu mai bine de şaptesprezece ani, la iniţiativa unor dascăli şi elevi cu pasiune şi respect pentru cultura tradiţională. Derulat pe tot parcursul lunii noiembrie, etapa finală a proiectului va avea loc în data de 24 noiembrie 2023, prin organizarea festivalului-concurs, începând cu ora 14:00, la Casa de Cultură a municipiului Topliţa, Bulevardul N. Bălcescu, nr. 14.

Vor participa copii şi tineri de la grădiniţele, şcolile gimnaziale şi liceele din zona Topliţa, pregătiţi de profesori de specialitate.

Echipa de proiect este formată din: coordonator proiect Camelia-Mirela PETRUŢ, director, Sorin-Gavril STAN, preşedintele Asociaţiei Părinţilor din Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu” Topliţa, Maria-Cristina MUREŞAN, director adjunct, Florina-Ofelia URSU, contabil şef.

Cosmina M Oltean
Foto, Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu” Topliţa

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.