Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Topliţenii se pregătesc de curăţenia de primăvară | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » Societate » Topliţenii se pregătesc de curăţenia de primăvară
Topliţenii se pregătesc de curăţenia de primăvară

Topliţenii se pregătesc de curăţenia de primăvară

 Elevii vor participa activ la curăţenia pe străzile şi malurile pâraielor, iar cetăţenii sunt invitaţi să acţioneze în curţile şi faţa caselor lor

Dacă în Miercurea-Ciuc curăţenia de primăvară se întinde pe durata a mai multor săptămâni, străzile fiind luate pe pachete, în Topliţa, municipalitatea a implementat Săptămâna curăţeniei de primăvară.

Anul acesta, spunea primarul municipiului Topliţa, Stelu Platon, Săptămâna curăţeniei de primăvară se va desfăşura între 18 şi 22 aprilie, suprapunându-se cu săptămâna Şcoala altfel. Astfel, în această activitate se doreşte şi implicarea elevilor, deoarece, spunea edilul, „acţiunea în sine este foarte importantă ca factor educativ, pentru că în felul acesta copiii vor vedea că există, din păcate, destui de mulţi oameni care nu respectă regulile minimale şi aruncă tot felul de gunoaie şi de resturi pe stradă, pe uliţe, în spatele caselor şi pe malurile pâraielor”.

Elevii din clasele gimnaziale şi liceale au fost repartizaţi pe zone, primăria le va pune la dispoziţie mănuşi şi saci, iar la final va asigura ridicarea deşeurilor adunat de tineri.

Pe lângă cei din şcolile topliţene, preciza Stelu Platon, la curăţenie vor participa şi Serviciul de Gospodărire Locală, Serviciul de Voluntari (format, în general, din angajaţi ai primăriei), Poliţia Locală (pentru că sunt şi aspecte ce ţin de atribuţiile acestei instituţii, cum ar fi ridicarea autoturismelor abandonate pe domeniul public) şi Sera.

Dar, cel mai important, se doreşte ca la Săptămâna curăţeniei de primăvară să participe toţi locuitorii urbei, fiecare cetăţean să acţioneze în curtea şi în faţa casei sale.

„Scopul acestei săptămâni este să avem un oraş frumos – spunea edilul municipiului de pe Mureş. Cu toţii ne dorim să trăim într-un oraş frumos, curăţenia fiind doar unul dintre elemente, pentru că oraş frumos înseamnă, în primul rând, infrastructură – adică drumuri asfaltate, trotuare şi aşa mai departe (…) dar dacă cetăţenii nu-şi repară gardurile, nu-şi curăţă şanţurile, nu-şi vopsesc casele, degeaba vom pune noi foarte multe flori – şi le vom pune ca în fiecare an, în centrul oraşului”.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.