La doar 13 ani, după ce a fost prins că a furat 4.000 de dolari dintr-o maşină, a mai avut două tentative de furt | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Societate » La doar 13 ani, după ce a fost prins că a furat 4.000 de dolari dintr-o maşină, a mai avut două tentative de furt
La doar 13 ani, după ce a fost prins că a furat 4.000 de dolari dintr-o maşină, a mai avut două tentative de furt

La doar 13 ani, după ce a fost prins că a furat 4.000 de dolari dintr-o maşină, a mai avut două tentative de furt

Un minor de 13 ani din municipiul Odorheiu-Secuiesc este cercetat de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, distrugere şi tentativă la furt calificat, după ce într-o singură zi a furat bani dintr-un autoturism, a spart geamul unei Case de amanet tot cu scopul de a fura şi a pătruns prin efracţie într-un magazin.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, infracţiunile au fost săvârşite marţi seara, în Odorheiu-Secuiesc. Prima dintre ele a avut loc în jurul orei 18:30, când minorul a pătruns în curtea unei case, prin poarta lăsată deschisă, după care a sustras 4.000 de dolari din torpedoul unui autoturism, care era parcat cu portierele neasigurate. După ce păgubitul, un tânăr de 29 de ani, a reclamat furtul, poliţiştii locali l-au identificat pe autor în persoana minorului, după care lucrătorii Poliţiei Odorheiu-Secuiesc l-au depistat în scurt timp. De la acesta au recuperat 3.800 de dolari, bani ce au fost restituiţi reclamantului.

În aceeaşi zi, în jurul orei 23:00, tot în Odorheiu-Secuiesc, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la distrugerea, de către autori necunoscuţi, a unui geam termopan şi a două tastaturi de la sistemul de alarmă ale unei Case de amanet din localitate. Din Casa de amanet nu s-au sustras bunuri.

După încă două ore, prin 112, poliţiştii au fost sesizaţi despre o pătrundere prin efracţie într-un magazin din municipiul Odorheiu-Secuiesc. În urma acestui apel, cea mai apropiată patrulă de siguranţă publică s-a deplasat la faţa locului,  unde suspectul a fost surprins în interiorul magazinului şi identificat în persoana aceluiaşi minor. Potrivit sursei citate, minorul a pătruns în magazin după ce a distrus un ochi de sticlă şi jaluzelele de la uşa de acces, precum şi tastatura de la sistemul de alarmă din interior.

Suspectul este cercetat în continuare cu respectarea procedurii speciale în cazul autorilor minori.

ŞTEFAN P.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.