Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Topliţa: Utilajele de deszăpezire sunt pregătite | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate » Topliţa: Utilajele de deszăpezire sunt pregătite
Topliţa: Utilajele de deszăpezire sunt pregătite

Topliţa: Utilajele de deszăpezire sunt pregătite

 Vrem, nu vrem, iarna 2014/2015 se apropie, iar pe meleaguri harghitene întotdeauna vine mai repede. De aceea factorii responsabili cu deszăpezirea din localităţi trebuie să fie în permanenţă pregătiţi cu utilaje specifice şi forţă de muncă pentru a face faţă dezlănţuirilor naturii din anotimpul rece.

La sfârşitul săptămânii trecute, în faţa stadionului din municipiul Topliţa s-au prezentat utilajele mecanice care vor interveni la deszăpezire, de către domnul inginer Stelu Platon, primarul municipiului.

Faţă de dotările anului trecut: autocamion cu plug, maşină de împrăştiat sare, cu plug, buldoexcavator, autorităţile locale topliţene au mai achiziţionat încă un utilaj de împrăştiat sare, cu plug, un ifron şi un ATV cu plug pentru curăţarea trotuarelor. Toate aceste utilaje au fost verificate, inspectate şi sunt gata de intervenţie. De asemenea, municipiul Topliţa dispune de stocul de combustibil necesar intervenţiilor, sare, material antiderapant, nisip şi criblură, pentru tot anotimpul rece.

Nici factorul uman nu a fost neglijat. Aşa cum ne spune domnul Petru Teslovan, şef serviciu voluntar pentru situaţii de urgenţă, de la Primăria municipiului Topliţa, la nivel de municipiu există echipe de intervenţie specializate pentru stins incendii, două echipe de deblocare-salvare, pregătite tot timpul pentru a face intervenţii eficiente.

La această întâlnire, primarul municipiului a înmânat certificate absolvenţilor cursurilor de prim-ajutor absolvite de 18 voluntari.

La Topliţa, utilajele specifice şi personal bine pregătit sunt gata de a face faţă situaţiilor neplăcute care pot apărea în anotimpul friguros.

VASILE GOTEA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.