Băile Tuşnad: Deschiderea Centrului wellness a dus la creşterea numărului de turişti | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 decembrie 2023
Home » Societate » Băile Tuşnad: Deschiderea Centrului wellness a dus la creşterea numărului de turişti
Băile Tuşnad: Deschiderea Centrului wellness a dus la creşterea numărului de turişti

Băile Tuşnad: Deschiderea Centrului wellness a dus la creşterea numărului de turişti

Deschiderea Centrului wellness din Băile Tuşnad, în urmă cu aproape un an, a dus la creşterea numărului de turişti în staţiune, care au la dispoziţie mai multe posibilităţi de petrecere a timpului liber.

Primarul staţiunii Băile Tuşnad, Albert Tibor, a declarat pentru Agerpres că se speră ca în luna decembrie numărul turiştilor care s-au relaxat în acest an la centrul wellness să ajungă la o sută de mii. Interesul pentru aceste servicii este foarte ridicat, numărul de vizitatori fiind de peste 100 pe zi, în timpul săptămânii şi de peste 200 de persoane pe zi, în weekend. Primarul susţine că după deschiderea centrului s-a simţit o revigorare a turismului în Băile Tuşnad, iar numărul de turişti este în creştere.

„Am avut un sezon turistic destul de bun, între 80 şi 85 la sută dintre locurile de cazare fiind ocupate în perioada verii. Deschiderea centrului wellness a adus un plus de servicii pentru turişti, care au posibilităţi suplimentare de relaxare. În timpul săptămânii avem mulţi vizitatori din împrejurimi, iar în weekend vin turiştii care doresc să se relaxeze la munte”, a spus primarul Albert Tibor.

Centrul wellness din Băile Tuşnad are şase bazine – unul pentru copii până la 4 ani, un jacuzzi, un bazin de înot de 14 pe 7 metri şi trei bazine cu apă termală.

Unul dintre bazinele cu apă termală se află în aer liber şi este interconectat cu unul din interior. De asemenea, turiştii au la dispoziţie patru saune – finlandeză, turcească, cu sare şi cu infraroşu – un centru de masaj şi două localuri.

Investiţia a fost realizată cu fonduri alocate, în mare parte, de Guvernul României, dar şi de către Consiliul Judeţean Harghita.
Potrivit primarului, în prezent, se pregăteşte pârtia de schi pentru sezonul de iarnă şi se speră că la mijlocul lunii decembrie aceasta va fi funcţională. De asemenea, Primăria derulează o campanie de promovare a staţiunii, pentru a-i atrage pe turişti către staţiunea din centrul României.

Albert Tibor a spus că deja sunt pregătite pachetele pentru Crăciun şi Revelion şi au început şi primele rezervări.

Staţiunea Băile Tuşnad, denumită şi „Perla Ardealului”, beneficiază de un superb cadru natural, despre care se spune că seamănă cu cel din Elveţia. Data cea mai probabilă pentru fondarea staţiunii este anul 1842, când vindecarea miraculoasă a unui fiu de cioban a atras atenţia asupra efectului terapeutic al apelor minerale. După decembrie 1989, staţiunea a avut mult de suferit din cauza lipsei investiţiilor, dar în ultimii ani au existat destul de mulţi oameni de afaceri care au ales să investească în Băile Tuşnad. (Gina Ştefan)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.