Kelemen Hunor: Prin alegerea lui Klaus Iohannis, dezideratele maghiarilor sunt discreditate | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 30 noiembrie 2023
Home » Politic » Kelemen Hunor: Prin alegerea lui Klaus Iohannis, dezideratele maghiarilor sunt discreditate
Kelemen Hunor: Prin alegerea lui Klaus Iohannis, dezideratele maghiarilor sunt discreditate

Kelemen Hunor: Prin alegerea lui Klaus Iohannis, dezideratele maghiarilor sunt discreditate

 Alegerea lui Iohannis transmite mesajul că România este un stat model, în care problemele minorităţilor sunt rezolvate

 

UDMR nu are multe aşteptări de la preşedintele Klaus Iohannis, ales duminică, a declarat pentru MTI Kelemen Hunor, preşedintele Uniunii. Preşedintele UDMR consideră că odată cu alegerea lui Klaus Iohannis va urma o perioadă lungă de pauză în implementarea drepturilor minorităţilor naţionale.

„Alegerea lui Iohannis ne transmite mesajul că România este un stat model, în care problema minorităţilor naţionale este rezolvată, deoarece alegătorii au votat şi au arătat încredere unui preşedinte din rândul minorităţii germane. Acest lucru desigur nu este adevărat, dar din această cauză dezideratele maghiarilor sunt discreditate”, a arătat Kelemen Huonor.

Acesta a mai spus că, în cazul în care Klaus Iohannis va fi un preşedinte echilibrat şi nu va dori să stăpânească Parlamentul şi Guvernul, dacă va căuta consensul în soluţii, atunci va avea un mandat de succes.

Kelemen Hunor a arătat că votul în procent de 75-80% al maghiarilor în favoarea preşedintelui ales este un mesaj important către acesta.

„Alegătorii au dovedit. În perioada următoare mingea este în terenul acestuia, acum el trebuie să dovedească”, a adăugat Hunor.

Preşedintele UDMR a subliniat că subiectul următoarelor zile este în ce măsură Uniunea va continua împreună guvernarea cu PSD sau nu.

Acesta a arătat că, înainte de orice decizie trebuie analizate rezultatele alegerilor, „trebuie să înţelegem ce s-a întâmplat”.

Kelemen Hunor consideră că este important faptul că alegerile s-au terminat cu o diferenţă semnificativă rezultată între cei doi competitori şi noul preşedinte poate să-şi exercite mandatul cu o legitimitate puternică. Preşedintele Uniunii a amintit că în voturi s-a exprimat pregnant şi identitatea regională, dar şi votul în semn de protest faţă de Victor Ponta.

„Există un grup social important, care nu-şi găseşte calculele politice în nici una dintre forţele politice. Acest grup social a votat în 2012 USL, iar acum a votat un om de la care speră să le soluţioneze problemele”, a declarat Kelemen Hunor. (Prompt Media)

Comentarii:

comentarii

4 comments

  1. Dl. Kelemen și alți lideri extremiști maghiari nu vor fi niciodată mulțumiți! Doar dacă va fi votat de etnicii români vreun lider ungur! Ceea ce nu se va întâmpla în viața aceasta, datorită șovinismului acestora. Românii au demonstrat că nu etnia candidatului contează, ci atitudinea lui față de România! Când se vor comporta și maghiarii precum germanii din România, atunci poate că va fi ales și un ungur președinte. Cred că dl.Kelemen Hunor ar trebui să-și retragă din Parlament proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc! Alegerea unui german este proba maturității politice a românilor. Așa că trebuie să înceteze toată zarva lor, a maghiarilor, în jurul acestei probleme! Vom auzi de bine.

  2. Când maghiarii vor fi loiali României, niciun deziderat nu va mai fi „discreditat„ dle. Kelemen! Deci, după dvs., germanii din România îi discreditează pe maghiarii din România. Mare prostie ați mai spus, domnule doctor veterinar!

  3. Locuri de munca pentru toti! Oferta este deja un fenomen! ! Castigati 300 dolari lunar, lucrand ca operator online, 3 ore pe zi! Va expediem detalii, daca trimiteti textul ”Info” la adresa de email:vioricaflorea53@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.