Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

TOP 3 motive pentru care HDD-ul este încă un dispozitiv de stocare nemaipomenit | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » TOP 3 motive pentru care HDD-ul este încă un dispozitiv de stocare nemaipomenit
TOP 3 motive pentru care HDD-ul este încă un dispozitiv de stocare nemaipomenit

TOP 3 motive pentru care HDD-ul este încă un dispozitiv de stocare nemaipomenit

(articol publicitar)

Tehnologia a făcut loc multor dispozitive de stocare, părând a lasă în urmă hard discul intern – hard disk drive său și mai simplu HDD. De la carduri de memorie, la celebrele stick-uri care pot fi luate peste tot și până la mai noile SSD-uri (Solid State Disk), există acum o gamă variată de soluții atunci când ai foarte multe documente, fișiere său fotografii pe care vrei să le păstrezi.

În ciuda apariției tuturor dispozitivelor de generație nouă, multe computere și laptopuri sunt construite în continuare cu spațiu de stocare pe hard discuri. Pe lângă faptul că fiind o tehnologie mai veche este și mai ieftină, HDD-ul are și alte avantaje care merită luate în considerare atunci când vrei să schimbi calculatorul, iar mai jos poți descoperi 3 dintre acestea.

Avantajele HDD-ului asupra altor medii de stocare a informațiilor

1.  Are o capacitate de stocare superioară

Fiecare tip de hard aduce cu sine diverse beneficii, multe persoane apreciind rapiditatea cu care se mișcă un computer cu SSD, de exemplu. Însă dacă ai de-a face cu multe informații care cer spațiu de stocare mare, HDD-ul este o soluție mult mai potrivită. Datorită faptului că folosește o tehnologie mai veche, acesta poate fi folosit pentru a păstra cât mai multe documente de mărimi destul de mari în comparație cu device-urile mai noi.

2.  Este ușor de întreținut

În comparație cu un stick de memorie care se poate strica mult mai repede, hard discul nu cedează atât de rapid fiind proiectat să fie cât mai rezistent. Chiar și atunci când pare că nu funcționează foarte bine, acesta poate fi curățat și chiar formatat, în acest fel putând să îl folosești în continuare pentru perioade îndelungate, iar în acest articol poți afla mai multe despre a doua operațiune care nu este dificil de realizat.

Pentru a-ți da seama de ce sunt atât de rezistente, este bine să știi că HDD-urile au apărut în 1956, așadar, se bazează pe ani întregi de dezvoltare tehnologică și chiar dacă SSD-urile sunt mai moderne, acestea sunt mai scumpe și mai greu de întreținut.

3.   Poate fi folosit pentru a upgrada un computer

Atunci când ai un computer mai vechi pe care dorești să îl mai folosești, poți schimba diverse componente pentru a-l face mai rapid. Printre acestea memoria RAM și spațiul de stocare îți pot îmbunătăți semnificativ calculatorul. La Forit.ro poți găsi Hard Discuri (HDD) de la cele mai cunoscute branduri cu capacități de peste 10 TB, astfel încât să păstrezi tot ce este important pentru tine într-un singur loc.

Din punct de vedere tehnologic, hard discul poate părea depășit, însă tot are destule avantaje în comparație cu dispozitivele mai noi, randamentul și stabilitatea numărându-se printre acestea. De asemenea, prețul este și el unul dintre beneficiile majore atunci când alegi să schimbi această componentă cu una mai mare sau dorești chiar să schimbi computerul vechi cu unul nou.

Sursa foto: Pixabay.com

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.