TOP 3 moduri prin care poți deveni mai organizat | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate » TOP 3 moduri prin care poți deveni mai organizat
TOP 3 moduri prin care poți deveni mai organizat

TOP 3 moduri prin care poți deveni mai organizat

(articol publicitar)

Într-o lume extrem de agitată, a fi organizat este un lucru care îți poate salva timp și care îți va da ocazia de a te bucura mult mai mult de ceea ce îți dorești. Trebuie să știi, însă, că pentru a ajunge la această performanță e necesar să ai o gestiune eficientă atât a timpului tău, a obiceiurilor tale, cât și a banilor.

Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care să ți le însușești, astfel încât să devii mult mai organizat și eficient:

1. Organizează-ți timpul în avans

Nimeni nu zice că a fi spontan nu îți aduce experiențe memorabile, însă, dacă vrei să ai timp de tot ce îți dorești, dar și să îți rezolvi taskurile, atunci e necesar să acorzi o mai mare atenție modului în care îți gestionezi timpul. Astfel, la început, poți să apelezi la un planner detaliat, care te va ghida în planificarea activităților, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Mai mult, un astfel de instrument îți va fi util atunci când îți dorești să-ți atingi un obiectiv sau mai multe și te va ajuta pas cu pas.

2. Include în programul tău zile de „meal prep”

Una dintre cele mai solicitante activități, din punct de vedere al timpului, este pregătirea mâncării, în fiecare zi în parte. Un truc la care apelează persoanele ce au o gestiune a timpului destul de bună este faptul că își pregătesc mâncarea pentru săptămâna ce urmează din weekend, făcând așa numitul „meal prep”. Astfel, ei merg la cumpărături doar o dată pe săptămână, câștigând timp prețios, iar mai apoi mâncarea pregătită este depozitată în caserole, preferabil de sticlă. De menționat este faptul că ai nevoie de un frigider încăpător, precum combinele frigorifice Beko, pe care le poți găsi la Altex.ro, dacă îți dorești să faci această activitate doar o dată pe săptămână.

3. Apelează la aplicațiile de gestiune financiară

Un alt factor ce îți afectează organizarea poate fi modul în care alegi să ai gestiunea banilor. De aceea, cel mai importat lucru în acest domeniu este să îți cunoști veniturile totale, dar și să ai o evidență clară a cheltuielilor tale lunare. În acest fel , vei putea vedea care sunt costurile pe care le acumulezi și care ar putea fi micșorate, nefiind cheltuieli esențiale. În ziua de astăzi, unul dintre modurile în care poți administra banii sunt aplicațiile financiare, care îți oferă posibilitatea de a-ți nota în timp real veniturile și cheltuielile, iar la finalul fiecărei luni sau săptămâni îți generează un raport cu privire la modul în care ai folosit banii.

Organizarea este un proces de lungă durată, un proces în care fiecare obicei pe care îl ai poate avea o influență. Ideal este să faci din aceasta un stil de viață, pentru a nu fi o povară pentru tine și pentru a avea cu adevărat rezultate vizibile.

Sursa foto: pexels.com.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.