Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Timp de o lună, medicii SJU vor rezolva doar urgențele chirurgicale | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Sănătate » Timp de o lună, medicii SJU vor rezolva doar urgențele chirurgicale
Timp de o lună, medicii SJU vor rezolva doar urgențele chirurgicale

Timp de o lună, medicii SJU vor rezolva doar urgențele chirurgicale

  • Decizia a fost impusă în actualul context epidemiologic prin Ordinul Comandamentului pentru Situații de Urgență nr. 9490/04.10.2021, privind instituirea unor măsuri necesare la nivelul unităților sanitare publice cu paturi, pentru combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2

Conform acestui Ordin, activitatea chirurgicală se restrânge „și în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc”, unde se vor efectua doar „intervențiile chirurgicale care reprezintă urgențe și cele care nu pot fi reprogramate”.

Măsura a intrat în vigoare începând cu data de 5 octombrie, pentru o perioada de 30 de zile.

Intervențiile chirurgicale prestabilite în intervalul 5 octombrie – 5 noiembrie care suferă amânare, vor fi reprogramate.

„Restrângem activitatea chirurgicală numai pentru cazurile care nu reprezintă urgențe și pentru pacienții care, după consultul efectuat de către medicul curant, pot fi reprogramați în condiții de siguranță. În același timp, punem mai mare accent pe activitatea în sistem ambulatoriu. În acest sens, medicii vor fi disponibili mai mult timp în cabinetele de specialitate, care își continuă activitatea”, a declarat dr. Konrád Judit, managerul spitalului județean.

Celelalte secții ale spitalului își vor desfășura activitatea conform reorganizărilor impuse de creșterea însemnată a numărului de cazuri COVID-19.

Miercuri, 6 octombrie, la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc erau internați 109 pacienți cu COVID-19.

Toate paturile ATI destinate persoanelor infectate  cu SARS-CoV-2 erau ocupate, patru din cei zece pacienți tratați la Terapie Intensivă fiind intubați.

Alți pacienți cu forme severe ale bolii sunt spitalizați și în secțiile de la Șumuleu Ciuc, precum și în Secția de Boli Interne din clădirea principală a unității medicale, transformată recent în secție pentru îngrijirea pacienților COVID-19.

Dintre cei 109 pacienți internați, 73 au nevoie de oxigen.

Nu mai puțin de 89% dintre bolnavii infectați cu noul coronavirus internați care sunt tratați în secțiile SJU nu sunt vaccinați anti-COVID.

În județul Harghita numărul cazurilor confirmate cu noul coronavius a ajuns la 9.395, fiind înregistrate 87 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Un număr de 252 de persoane sunt internate în Spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Toplița și Gheorgheni.

Incidența numărului de cazuri la o mie de locuitori înregistrată în ultimele 14 zile la nivelul județului Harghita a crescut în data de 6 octombrie la 1,83 ‰.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.