Ţigări, alcool şi bani confiscaţi de poliţiştii harghiteni în urma unor percheziţii domiciliare | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Societate » Ţigări, alcool şi bani confiscaţi de poliţiştii harghiteni în urma unor percheziţii domiciliare
Ţigări, alcool şi bani confiscaţi de poliţiştii harghiteni în urma unor percheziţii domiciliare

Ţigări, alcool şi bani confiscaţi de poliţiştii harghiteni în urma unor percheziţii domiciliare

Lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au ridicat de la 6 suspecţi peste 15.000 de pachete de ţigări şi mai mult de o tonă de alcool de contrabandă, la acestea adăugându-se zeci de mii de euro şi forinţi

O acţiune lansată în luna aprilie de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Harghita a culminat, în această săptămână, cu realizarea a 13 percheziţii domiciliare la 6 suspecţi.

Potrivit biroului de presă al IPJ Harghita, poliţiştii, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu-Secuiesc, aveau în vedere, încă din primăvară, 7 harghiteni suspecţi pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări şi alcool.

După aproape 7 luni de instrumentare a cazului, în această săptămână, poliţiştii au realizat 13 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Gheorgheni şi a comunelor Joseni şi Praid.

În urma acestor percheziţii s-au confiscat 15.664 de pachete de ţigări de diferite mărci şi 1.008 litri de alcool. De asemenea, au mai fost ridicate de poliţişti 17 telefoane mobile, dar şi mai multe sume de bani – 51.780 lei, 18.050 euro, 705.000 forinţi şi 712 dolari.

Conform sursei citate, cele 6 persoane, 3 femei şi 3 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 57 de ani, au fost duse la audieri, doi dintre aceştia – O.A. şi G.I., ambii de 40 de ani, din Gheorgheni – fiind reţinuţi pentru 24 de ore şi prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Ceilalţi patru suspecţi sunt cercetaţi în tare de libertate.

În cauză sunt continuate cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi ilicite sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „evaziune fiscală” şi „contrabandă”, prejudiciul comis de cei 6 fiind estimat la 400.000 de lei.

XXX

Înainte cu o zi, într-un caz cu totul diferit, poliţiştii harghiteni au realizat o altă captură de ţigări după ce s-a realizat o acţiune pe raza comunei Tulgheş, de această dată fiind implicaţi poliţiştii topliţeni, tulgheşeni şi cei din judeţul Mureş.

Scopul acţiunii a constat în interceptarea unui transport de ţigarete de contrabandă, poliţiştii oprind în trafic un autoturism condus de C.A.M. de 39 de ani, din Târgu-Mureş. În urma percheziţiei autoturismului au fost găsite şi ridicate 3.999 de pachete de ţigări netimbrate, 480 de euro şi 3.910 de lei.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

3 comments

  1. Extraordinar !! I-au prins pe cei ce faceau contrabanda de 25 de ani si cu care colaborau energic pana in prezent!
    Dar autorii jafurilor armate din plin centrul municipiului Miercurea Ciuc de ce nu au fost prinsi inca , tovarasi militieni?

  2. Right away I am ready to do my breakfast, after having my breakfast coming again to read more news.

  3. I am actually delighted to read this blog posts which consists of
    plenty of useful data, thanks for providing these information.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.