Teren de tenis cu piciorul, puncte de service pentru biciclete sau „parcări” pentru câini | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 18 iulie 2024
Home » Societate » Teren de tenis cu piciorul, puncte de service pentru biciclete sau „parcări” pentru câini
Teren de tenis cu piciorul, puncte de service pentru biciclete sau „parcări” pentru câini

Teren de tenis cu piciorul, puncte de service pentru biciclete sau „parcări” pentru câini

  • Unele dintre propunerile cetăţenilor prezentate în cadrul programul bugetării participative au fost incluse în lista de investiţii din acest an, în municipiul Miercurea-Ciuc

Primăria Miercurea-Ciuc a anunţat că proiectele declarate câştigătoare în cadrul programului bugetării participative din acest an au fost incluse în lista de investiţii pentru 2023, în cadrul şedinţei din iunie a consiliului local, iar dintre cele 9 propuneri care au ajuns la prima rundă de votare, 5 vor intra în acest an în etapa de implementare.

Potrivit unui comunicat al primăriei, majoritatea ideilor prezentate pentru bugetarea participativă din acest an au fost în concordanţă cu obiectivul municipalităţii, respectiv acela de a crea mai multe spaţii comunitare în care oamenii se pot întâlni într-un mediu civilizat. Patru dintre cele nouă propuneri de proiecte care au ajuns în prima rundă de votare au vizat construirea, modernizarea sau extinderea terenurilor de joacă. Printre celelalte idei s-au numărat cele privind amenajarea unui teren de tenis cu piciorul şi a unui traseu educaţional în zona Harghita-Băi, amplasarea unei staţii autonome de service pentru biciclete şi instalarea de cârlige pentru lesele câinilor oamenilor din localitate.

Conform regulilor programului bugetării participative, în prima rundă se putea vota pentru un proiect din fiecare categorie, iar în cea de a doua rundă fiecare persoană îşi putea exprima opţiunea doar pentru o singură idee. Întrucât au fost depuse proiecte în doar trei categorii, comitetul de evaluare nu a considerat necesară organizarea rundei a doua de votare. După mai multe discuţii s-a decis finanţarea mai multor proiecte propuse de cetăţeni. Astfel, la categoria Infrastructură educaţională, culturală şi sportivă s-a decis finanţarea amenajării unui teren de tenis cu piciorul (64.000 de lei); la categoria spaţii verzi şi locuri de joacă vor fi asigurate fonduri pentru modernizarea terenului de joacă dintre Aleea Avântului şi strada Tudor Vladimirescu (100.000 de lei), respectiv amenajarea traseului educaţional în zona Harghita-Băi (100.000 de lei), iar la categoria mobilitate, accesibilitate şi siguranţă în circulaţie s-a dat undă verde pentru înfiinţarea de staţii autonome de service pentru biciclete (88.000 de lei) şi instalarea în oraş a unor cârlige pentru lesele câinilor (8.000 de lei). Valoarea totală a finanţărilor este de 360.000 de lei.

Aceste proiecte sunt acum incluse în lista de investiţii şi începe pregătirea documentaţiei necesare pentru implementarea lor de către birourile de specialitate ale primăriei. Amenajarea unui teren de joacă pe strada Lazăr pe baza voturilor primite s-a clasat pe locul trei în categoria sa. Această investiţie va fi realizată din bugetul propriu al oraşului, dar nu din bugetul alocat proiectelor bugetului participativ. Celelalte două locuri de joacă (cele situate lângă Castelul Mikó, respectiv între aleea Ciocârliei şi Narciselor) sunt întreţinute permanent, la fel ca şi celelalte locuri de joacă din oraş, se mai arată în comunicatul Primăriei Miercurea-Ciuc.

În urma voturilor exprimate în 2022, când în Miercurea-Ciuc fusese lansat pentru prima oară programul bugetării participative, au fost declarate eligibile şase proiecte propuse de cetăţeni. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.