Târgul de Crăciun din Sibiu, considerat a fi cel mai ieftin din Europa | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 13 iunie 2024
Home » Timp Liber » Târgul de Crăciun din Sibiu, considerat a fi cel mai ieftin din Europa
Târgul de Crăciun din Sibiu, considerat a fi cel mai ieftin din Europa

Târgul de Crăciun din Sibiu, considerat a fi cel mai ieftin din Europa

România apare tot mai des menționată în analize și clasamente cu privire la cele mai accesibile destinații turistice din punct de vedere al prețurilor. Centrul Vechi din București a fost lăudat în acest sens în anii trecuți, iar vacanțele în Transilvania sunt considerate de asemenea a avea prețuri avantajoase, în raport cu atracțiile oferite. Merită amintit și faptul că avem aparent unele dintre cele mai ieftine servicii de internet fix de pe continent.

Mai nou, Târgul de Crăciun din Sibiu – un eveniment emblematic pentru acest oraș – a fost desemnat cel mai ieftin din Europa, potrivit publicației britanice Express. Mai mult decât atât, autorii analizei jurnalistice menționează că Târgul a fost descris ca fiind perfect de turiștii care l-au vizitat.

Specialiștii britanici în bugete de călătorii de la Eurochange sunt cei care au ajuns de fapt la concluzia cu privire la atractivitatea evenimentului sibian, organizat începând cu anul 2007, când orașul a purtat titulatura de Capitală Culturală Europeană. A fost, de altfel, momentul care a declanșat succesul turistic major al Sibiului în plan extern.

De ce se spune că Târgul de Crăciun din Sibiu este atât de ieftin

Titlul a fost decis pe baza unor factori precum rata locală de schimb valutar, prețurile de cazare și zboruri. De asemenea, au fost luate în calcul și costurile de la fața locului, considerate a fi accesibile pentru turiștii europeni. Sunt evidențiate atracțiile Târgului de Crăciun de la Sibiu, inclusiv patinoarul, roata panoramică și căsuțele de lemn unde se vând dulciuri, produse tradiționale, fel de fel de cadouri.

Analiza precizează că tarifele la hoteluri pot fi mai mici de 20 de lire sterline (puțin peste 100 de lei) de persoană pe noapte, iar vinul fiert poate fi mai ieftin de două lire sterline (circa 11 lei), ceea ce este senzațional în raport cu prețurile din Marea Britanie. Cei care vor căuta cazare pe platformele online internaționale vor observa că există numeroase opțiuni de camere și apartamente chiar și la sub 150 de lei pe noapte, cost pentru două – trei persoane.

Recenzii pozitive pe internet

Portalul Tripadvisor, considerat cea mai de încredere sursă în materie de informații pentru pasionații de călătorii, cuprinde numeroase recenzii pozitive ale turiștilor care s-au bucurat de experiențe de vacanță în Sibiu. Și aici, Târgul de Crăciun este apreciat.

“Totul a fost ca o poveste perfectă de Crăciun. Era multă țuică, vin și mâncăruri tradiționale”, menționează una dintre recenziile remarcate de britanicii care au ajuns la concluzia potrivit căreia evenimentul din Sibiu este o alegere ideală ca raport calitate / cost.

Luna decembrie, luna Sărbătorilor de iarnă

În multe orașe europene, în luna decembrie sunt organizate târguri, evenimente, spectacole de Crăciun, iar zonele centrale sunt decorate în spirit festiv. Sărbătorile de iarnă i-au cuprins deja și pe români, perioada specifică din an fiind evidentă în marile orașe.

Divertismentul de sezon include vacanțe și călătorii, ieșiri la patinoar și la târguri de Crăciun, participare la concerte și alte evenimente speciale. În mediul online, la mare căutare sunt filmele de Crăciun, dar și jocurile de sezon. Cei interesați de distracție la cazino online pot alege sloturi cu tematică de Crăciun – exemple precum Santa`s Farm, Diamond Link Mighty Santa, Santas Stack, Jingle Spin, Christmas Jackpot Bells sau Aloha! Christmas.

Ediția 2023 a Târgului de la Sibiu

Târgul de Crăciun de la Sibiu este organizat și în 2023 în Piața Mare, fiind deschis în perioada 17 noiembrie – 2 ianuarie. Accesul este gratuit, dar evident fiecare atracție are costul său. Anul trecut, Târgul de Crăciun de la Sibiu a adus 10 milioane de euro la economia locală, conform estimărilor organizatorilor. Se pare că numărul de turiști din alte localități a fost de circa 250.000.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.