Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Miercurea Ciuc se pregătește de sărbătorile de iarnă | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » Miercurea Ciuc se pregătește de sărbătorile de iarnă
Miercurea Ciuc se pregătește de sărbătorile de iarnă

Miercurea Ciuc se pregătește de sărbătorile de iarnă

  • În acest sezon, primăria municipiului a pregătit unele surprize, printre care amenajarea unui patinoar în aer liber, târguri de Crăciun și extinderea iluminatului festiv

În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc ieri, Korodi Attila și Sógor Enikő, primarul, respectiv viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, au vorbit despre noua față pe care orașul o va primi de sărbători.

„Când am pornit la drum în organizarea acestei luni speciale în viața comunității noastre – spunea Korodi Attila – am pornit de la o simplă viziune: ne-am imaginat cam cum ne-am dori să arate centrul orașului, ce am dori să se întâmple dacă am fi copii”.

Astfel, una dintre noutățile pentru această iarnă – și probabil cea mai bine primită – va fi amenajarea patinoarului în aer liber, pe platoul din centrul municipiului. Acesta se va deschide în jurul datei de 6 decembrie, iar în proximitatea lui vor fi amenajate dulapuri în care oamenii își vor putea încuia anumite lucruri, cum ar fi încălțămintea, un centru de închiriere al patinelor, dar și căsuțe de unde se pot cumpăra băuturi calde și mâncare.

În ceea ce privește iluminatul festiv, primarul municipiului preciza că vor fi câteva elemente noi. Va fi schimbată instalația de la intrarea în oraș, iar în parcul mare va fi amenajat un colț special iluminat pentru ca cei care trec pe acolo să-și poată face poze. De asemenea, în preajma bisericilor va fi adus simbolul îngerilor.

Aprinderea iluminatului festiv de Crăciun se va face în două etape. În această duminică, de Advent, se vor aprinde instalațiile din zona Pieței Libertății, de pe promenadă, din parcul central și de pe strada Petőfi Sándor. Apoi, pe 3 decembrie vor fi aprinse luminile din restul orașului.

„O să mai fie câteva elemente surpriză în iluminatul public, dar o să-i lăsăm pe locuitori să le descopere. Chiar dorim să facem o surpriză plăcută și cred că o vom facem”, mai spunea edilul.

La fel ca anul trecut, și acum vor fi amplasați doi brazi. Unul este împodobit la intersecția străzii Petőfi Sándor cu Piața Majláth Gusztáv Károly. Iar bradul orașului, unul de 10 metri înălțime, donat de Lukács Maria Ildikó, va fi în parcul central.

Korodi Attila mai spunea că bugetul alocat pentru reînnoirea și extinderea iluminatului este de 130.000 de lei.

Târguri tematice

Sógor Enikő, viceprimarul municipiului, spunea că vor fi organizate două târguri, unul în exterior, altul în interior, în clădirea cinematografului. Ambele vor fi tematice, în fiecare sfârșit de săptămână fiind alte produse. Astfel, week-end-ul 4-5 decembrie o să fie un târg de decorațiuni și jucării, iar în clădirea cinematografului va fi un târg de cărți. În a doua săptămână, 11-12 decembrie, pe promenadă va fi târg de haine, accesorii, produse cosmetice. Iar în a treia săptămână, potrivit tradiției, va fi amenajat târgul meșteșugarilor, în timp ce în cinematograf o să fie târg pentru artiștii localnici.

În parcul central, în perioada 26 noiembrie – 19 decembrie, va fi amenajată o zonă cu  4 căsuțe și 4 rulote pentru preparate culinare.

De precizat faptul că accesul la târgul organizat în clădirea cinematografului se va face pe baza certificatului verde.

Pentru cei mici, se va amenaja și un orășel al copiilor.

Vorbind despre Advent, Sógor Enikő spunea că și în acest an se va păstra tradiția 4 lumânări, 4 duminici. În plus, locuitorii orașului au fost provocați să participe la calendarul viu de advent. La acesta s-au înscris peste 150 de persoane, din care 40 sunt așa-ziși vânători. Cei care nu sunt vânători au tras la sorți o zi, o dată, în care vor trebui să-și decoreze geamurile de la locuință. Apoi, vânătorii vor trebuie să descopere aceste geamuri, să le pozeze, iar imaginile să le trimită pe o pagină de Facebook special creată în acest sens.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.