Tabletă şi acces la Internet pentru fiecare elev şi profesor din comuna Tulgheş | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 6 octombrie 2022
Home » Învățământ » Tabletă şi acces la Internet pentru fiecare elev şi profesor din comuna Tulgheş
Tabletă şi acces la Internet pentru fiecare elev şi profesor din comuna Tulgheş

Tabletă şi acces la Internet pentru fiecare elev şi profesor din comuna Tulgheş

Un număr de 300 de tablete, care vor fi oferite elevilor şi profesorilor din comuna Tulgheş, au fost achiziţionate de autorităţile publice locale din localitate.

Primarul comunei Tulgheş, Marcel Vancu, a declarat că decizia de a cumpăra dispozitivele a fost luată în contextul actualei pandemii, care cel mai probabil va afecta şi în toamnă începerea şi desfăşurarea procesului educaţional.

„Nici un efort nu este prea mare pentru educaţia copiilor noştri. Proiectul Tabletă şi internet pentru fiecare elev din comuna Tulgheş a fost unul de suflet pentru mine, poate şi pentru faptul că am fost, poate, primii din România care încă din 2016 am abordat o asemenea iniţiativă. În actualul context epidemiologic, când incertitudinile sunt extrem de mari cu privire la începerea noului an şcolar, am propus consiliului local reluarea acestui important proiect şi dotarea tuturor elevilor şi profesorilor din comuna Tulgheş cu dispozitive moderne şi Internet cu trafic extins, astfel să pregătim în cele mai bune condiţii noul an şcolar, în care cu siguranţă se va pune accentul pe învăţământul online. Evident, este o certitudine, am intrat în posesia tabletelor, fiecare elev şi fiecare cadru didactic încep anul şcolar mult mai bine pregătiţi, astfel încât procesul educaţional să nu fie perturbat şi să trecem mai uşor peste efectele acestei pandemii”, a declarat edilul.

Conform acestuia, dispozitivele, care au fost livrate joi, în urma deciziei Consiliului Local Tulgheş de luna trecută, sunt de aceeaşi marcă, pentru a exista compatibilitate între ele.

Din cele 300 de tablete, 28 vor fi folosite de cadrele didactice din comună. Costul total este de aproximativ 250.000 lei, contractul fiind încheiat pe o perioadă de doi ani şi trei luni.

Este a doua iniţiativă de acest fel în comuna Tulgheş. În 2016 a fost un proiect care a fost realizat în parteneriat cu instituţia şcolară din localitate, fiind vorba atunci despre 400 de tablete. Tot atunci, datorită acelui proiect, s-a reuşit îmbunătăţirea reţelei de Internet, deoarece, chiar dacă în comună exista acoperire 4G, s-a creat o problemă tehnică când au fost puse în funcţiune toate dispozitivele, care a fost rezolvată.

Astfel, a precizat Marcel Vancu, având experienţa anterioară, a fost mai uşor de implementat actuala iniţiativă, deoarece „consiliul local a înţeles foarte bine toate mecanismele şi a fost de acord”.

În viitor, a mai spus primarul, se intenţionează achiziţionarea unor table interactive pentru instituţia şcolară, însă trebuie găsită o posibilitate de finanţare, deoarece eforturile financiare sunt consistente, iar posibilităţile primăriei sunt limitate.

***

Premierul Ludovic Orban a spus vineri, la Gala Teleşcoala, că nu se ştie care va fi evoluţia epidemiei, astfel că autorităţile trebuie să fie pregătite pentru orice situaţie, pentru ca toţi copiii să aibă acces la educaţie.

„Nu ştim care va fi evoluţia epidemiei, trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie, atât din punct de vedere al infrastructurii, al logisticii, noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educaţie, noi trebuie să ne asigurăm că profesorii, învăţătorii, au posibilitatea de a transmite informaţii în orice fel de condiţii. Trebuie să pregătim cu mare migală şi atenţie începutul anului şcolar şi să fiţi pregătiţi pentru orice situaţie. Am încredere în dumneavoastră, am încredere în capacitatea dascălilor români de a se adapta la orice situaţie şi de a rămâne aproape de copiii lor, chiar dacă nu toţi vor fi în clase, chiar dacă de multe ori legătura va fi prin fibră optică şi prin intermediul ecranului de calculator”, a spus Ludovic Orban. (Şt. P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.