Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Proiect de aproape 25 de milioane lei depus de către SJU M. Ciuc şi Consiliul Judeţean Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Sănătate » Proiect de aproape 25 de milioane lei depus de către SJU M. Ciuc şi Consiliul Judeţean Harghita
Proiect de aproape 25 de milioane lei depus de către SJU M. Ciuc şi Consiliul Judeţean Harghita

Proiect de aproape 25 de milioane lei depus de către SJU M. Ciuc şi Consiliul Judeţean Harghita

Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc în parteneriat cu Consiliul Judeţean Harghita a depus un proiect în valoare de 24.594.558 lei în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) pentru fondurile deschise cu scopul consolidării capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Finanţarea deschisă în cadrul POIM oferă spitalelor şansa de mărire a capacităţii de gestionare a situaţiei cauzate de pandemia de SARS-CoV-2. Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc şi Consiliul Judeţean Harghita, în a cărui subordine spitalul funcţionează, aplică la aceste fonduri printr-un proiect depus în data de 3 iulie, în valoare de 24.594.558 lei. În cadrul programului – cu îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate – se acordă finanţare spitalelor pentru cheltuielile efectuate între 1 februarie şi 31 decembrie pentru a face faţă pandemiei de coronavirus. Totodată se oferă sprijin pentru achiziţionarea de aparatură, medicamente şi echipamente pentru prevenire şi pentru îngrijirea bolnavilor COVID-19.

În cadrul proiectului depus de către spitalul din M. Ciuc s-a cerut finanţare pentru cheltuielile efectuate pentru aparatură medicală (unitate stomatologică, tub rontgen), medicamente, reactive, consumabile medicale (măşti, halate sterile, botoşei, bonete, combinezoane, scut protecţie pentru faţă, ochelari de protecţie). Totodată, în cazul acordării finanţării, spitalul va mai achiziţiona antiseptice şi dezinfectanţi, aparatură medicală (de exemplu: aparate de ventilaţie, aparat hemodializă, aparat Real Time PCR, monitoare funcţii vitale, injectomate, microscop, paturi terapie intensivă), medicamente şi consumabile.

„Pandemia de coronavirus ne-a surprins pe toţi. La noi a ajuns valul de îmbolnăviri mai târziu decât în celelalte regiuni ale ţării, am avut timp să ne pregătim corespunzător cu medicamente şi echipamente de protecţie pentru pacienţi şi angajaţi. Am primit multe donaţii, însă şi împreună cu acestea pregătirea a însemnat un efort financiar mare pentru spitalul nostru. În alcătuirea acestui proiect am avut ca scop recuperarea unor sume cheltuite şi – la achiziţiile planificate – dezvoltarea instituţiei” – a declarat dr. Konrád Judit, managerul spitalului.

„De la începutul epidemiei, Consiliul Judeţean Harghita şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc desfăşoară o activitate susţinută. Am realocat fonduri, organizat strângeri de donaţii apelând la toate păturile sociale, am construit un spital modular toate acestea pentru a putea asigura condiţii necesare pacienţilor şi am luat numeroase măsuri pentru siguranţa populaţiei. Am speranţa că proiectul va fi printre primele şi în acest mod se vor recupera sumele investite de spital până acum pentru protejarea şi vindecarea pacienţilor. Astfel, sumele care ne vor fi puse la dispoziţie le vom putea utiliza pentru dezvoltarea spitalului” – a afirmat Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.