Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Tabără de pictură „Icoana – frumuseţe cerească pe pământ” | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Cultură » Tabără de pictură „Icoana – frumuseţe cerească pe pământ”
Tabără de pictură „Icoana – frumuseţe cerească pe pământ”

Tabără de pictură „Icoana – frumuseţe cerească pe pământ”

Asociaţia „A fi altfel” din Topliţa a organizat în perioada 25-30 iulie 2022 cea de a V-a ediţie a taberei de pictură pe sticlă pentru copii: „Icoana – frumuseţe cerească pe pământ”.

Acest proiect a fost finanţat de Primăria municipiului Topliţa prin Programul general de finanţare nerambursabilă a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale pe anul 2022 şi cofinanţat de Asociaţia „A fi altfel”. Obiectivele acestei tabere au fost: cunoaşterea iconografiei bisericeşti, a artei populare româneşti; dezvoltarea creativităţii şi valorificarea competenţelor copiilor; promovarea valorilor cultural creştine în rândul copiilor şi dezvoltarea spiritului de solidaritate prin colaborare şi conlucrare.

Cursul de iconografie din cadrul proiectului s-a adresat copiilor din municipiul Topliţa, copii care participă la atelierele săptămânale de pictură organizate cu succes de părintele Petru Cătinean la Parohia Ortodoxă Călimănel.

Atelierele de pictură din cadrul taberei au fost coordonate de artistul plastic Naste Marcel, director al Casei de Cultură a Studenţilor din Târgu-Mureş.

Finalizarea proiectului cultural „Icoana – frumuseţe cerească pe pământ” a constat în vernisarea expoziţiei de icoane şi împărtăşirea momentelor artistice realizate de copii pentru cei prezenţi.

Felicitări tuturor copiilor şi celor ce au făcut parte din acest proiect!

Asociaţia „A fi altfel”

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.