Peste 120 de mii de lei pentru noul site al Primăriei Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 19 iunie 2024
Home » Societate » Peste 120 de mii de lei pentru noul site al Primăriei Miercurea-Ciuc
Peste 120 de mii de lei pentru noul site al Primăriei Miercurea-Ciuc

Peste 120 de mii de lei pentru noul site al Primăriei Miercurea-Ciuc

Primăria Miercurea-Ciuc are, de săptămâna aceasta, o nouă pagină de Internet, autorităţile locale dorind să faciliteze astfel cetăţenilor accesul la informaţii şi să vină în sprijinul acestora în ceea ce priveşte rezolvarea unor probleme în relaţia cu administraţia locală. Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă că fostul site al administraţiei locale a fost realizat în 2012 şi s-a considerat că din punctul de vedere al evoluţiei tehnologiei informaţiei 10 ani înseamnă o perioadă prea lungă pentru a fi menţinută varianta veche. Acesta a precizat că deja anul trecut au fost eliminate de către producătorii software-ului de bază anumite suporturi tehnologice pentru vechea variantă, iar la un moment dat s-a constatat că nu mai puteau fi încărcate documente importante pe site şi a fost nevoie de utilizarea unei soluţii externe. Korodi Attila a afirmat că, din momentul în care a fost ales la conducerea Primăriei Miercurea-Ciuc, el şi echipa sa au considerat că digitalizarea este importantă, la fel ca şi relaţia cu localnicii, iar după ce în luna decembrie a anului trecut a fost finalizat procesul privind crearea unei noi identităţi vizuale a administraţiei locale, a fost derulată şi procedura de achiziţie pentru realizarea noii pagini de Internet, fiind primite documente din partea a patru companii. Până la urmă a fost aleasă soluţia oferită de o companie din localitate, care a început construirea unui site care are rolul de a fi cât mai accesibil pentru ca cetăţenii să îşi poată rezolva mai uşor problemele în relaţia cu primăria, dar care să fie şi o „poartă digitală” pentru cei care caută informaţii despre Miercurea-Ciuc şi despre ce înseamnă acest oraş pentru municipalitate şi pentru comunitate, a spus Korodi Attila.

„De aceea, site-ul are structuri foarte importante. Una care se referă la servicii, informaţii publice, la tot ceea ce înseamnă administraţie, iar cealaltă se referă la comunitate, la oraş, la ştiri, la evenimente. Adică este şi o platformă, de pildă, pentru organizatorii de programe culturale, sportive ş.a.m.d., care, dacă doresc să fie prezenţi pe un spaţiu digital comun, pot să ne trimită informaţiile şi noi le vom încărca pe pagina specială amenajată pentru programele care se desfăşoară în oraşul Miercurea-Ciuc”, a mai afirmat edilul. Acesta a menţionat că este de aşteptat ca în perioada următoare noul site să integreze şi alte servicii ale primăriei care vor fi adaptate pentru a fi accesibile în spaţiul virtual respectiv, în funcţie de proiectele viitoare privind digitalizarea.

Noul site al Primăriei Miercurea-Ciuc este bilingv, informaţiile fiind prezentate în română şi maghiară şi a fost integrată şi o aplicaţie specială pentru a se veni astfel în sprijinul celor cu deficienţe de vedere, care funcţionează dacă se accesează pagina atât de pe telefonul mobil, cât şi de pe un calculator sau laptop. Se intenţionează, totodată, introducerea pe pagină a unui aşa-numit „chat bot”, adică a unui fel de sistem de mesagerie prin intermediul căruia sunt transmise automat răspunsuri la întrebări formulate de cetăţeni. În prezent se lucrează la seturile de răspunsuri adecvate care pot fi oferite la diverse întrebări, iar sistemul ar putea fi funcţional peste câteva săptămâni până când sistemul va deveni funcţional. Noul site al Primăriei Miercurea-Ciuc a costat 124.000 de lei. (Emil Groza)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.