Miercurea-Ciuc:A fost semnat contractul de execuţie pentru reabilitarea a trei blocuri de locuit | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 30 septembrie 2023
Home » Societate »
Miercurea-Ciuc:
A fost semnat contractul de execuţie pentru reabilitarea a trei blocuri de locuit
<h5><i>Miercurea-Ciuc:</i></h5>A fost semnat contractul de execuţie pentru reabilitarea a trei blocuri de locuit

Miercurea-Ciuc:
A fost semnat contractul de execuţie pentru reabilitarea a trei blocuri de locuit

  • Lucrările vor demara în această lună şi executantul doreşte să le finalizeze în vara anului următor

Luna august a început cu o veste bună pentru locatarii din trei blocuri din municipiul Miercurea-Ciuc, primăria precizând că a fost semnat contractul de execuţie în cadrul programului de reabilitare energetică.

În cadrul unei conferinţe, Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, spunea că este vorba de două blocuri din cartierul Patinoar (nr. 12 şi 14, ambele cu scările A şi B) şi unul de pe Aleea Avântului (nr. 5, cu scările A şi B).

Lucrările vor fi efectuate de către un consorţiu condus de Tectum Company şi în care se mai află Aspiro SRL şi LTL Mechawill SRL. „Ceea ce ne bucură este că acest contract de implementare cu constructori locali ne dă o siguranţă mult mai mare în executarea în bune condiţii a proiectului”, spunea Korodi Attila.

Acesta mai preciza că valoarea proiectului este de 6.161.000 lei, fonduri asigurate de Uniunea Europeană, municipalitate şi de către locatarii acelor blocuri.

La rândul său, Vigh Ádám Károly spunea că firma pe care o reprezintă, Tectum Company, are o vechime pe piaţa construcţiilor de aproape 30 de ani şi o experienţă vastă în reabilitarea blocurilor de locuinţe.

Preciza că se aşteaptă ca ordinul de începere a lucrărilor să se dea imediat după 15 august, astfel că execuţia va demara în acea săptămână. Vor începe, cu două echipe diferite, cu un bloc din cartierul Patinoarului şi cu cel de pe Aleea Avântului.

Vigh Ádám Károly mai afirma că, inclusiv cu pauza de iarnă, lucrările ar urma să fie finalizate în vara anului 2023.

***

Edilul municipiului Miercurea-Ciuc mai spunea că în procedură de licitaţie se mai află un lot de 9 blocuri.

De asemenea, întrebat de situaţia blocurilor la care lucrările au fost sau sunt aproape finalizate, care mai necesită reparaţii, dar la care executantul a plecat cu toată infrastructura, Korodi Attila spunea că există un dialog permanent între municipalitate şi firmă. „Există procese-verbale în care sunt definite deficienţele şi noi avem tot interesul ca executanţii să remedieze aceste deficienţe, pentru că blocurile trebuiesc recepţionate”, a afirmat acesta, însă neputând da o perioadă aproximativă când se vor face aceste lucrări de reparaţie.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.