Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Sute de elevi olimpici harghiteni şi profesorii lor – premiaţi pentru rezultatele meritorii obţinute | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Învățământ » Sute de elevi olimpici harghiteni şi profesorii lor – premiaţi pentru rezultatele meritorii obţinute
Sute de elevi olimpici harghiteni şi profesorii lor – premiaţi pentru rezultatele meritorii obţinute

Sute de elevi olimpici harghiteni şi profesorii lor – premiaţi pentru rezultatele meritorii obţinute

Elevii clasaţi pe primele trei locuri la etapa judeţeană a olimpiadelor desfăşurate în anul şcolar 2017-2018 şi profesorii care i-au pregătit au fost premiaţi, joi, de Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Consiliul Judeţean Harghita, în cadrul festivităţilor organizate în municipiile Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni şi Topliţa

În acest an, premiile au constat în diplome şi bani, 150 de lei pentru ocupanţii locurilor I, 125 de lei pentru cei clasaţi pe locurile secunde şi 100 de lei pentru cei care s-au poziţionat pe locul III. Pentru prima dată, în acest an au primit premii în bani, nu numai diplome, şi profesorii.

„Premiem elevii care au obţinut rezultate meritorii la olimpiadele judeţene în anul şcolar trecut. (…) Este foarte important să-i motivăm, copiii aceştia lucrează şi de cele mai multe ori o fac din pasiune pentru disciplina respectivă, dar, ca tot omul, şi ei se simt bine şi se bucură dacă li se şi recunosc efortul şi rezultatul obţinut. Pentru oameni şi mai ales pentru copiii care încă sunt mai sinceri decât oamenii, recunoaşterea înseamnă, pe plan spiritual, sufletesc, o încurajare, iar gestul poate este mai important decât valoarea premiului”, a declarat inspectorul şcolar general Petru-Ioan Gârbea, la deschiderea festivităţilor desfăşurate la Liceul Teologic Romano-Catolic „Segitő Mária” din Miercurea Ciuc.

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, i-a solicitat inspectorului şcolar general „ca anul viitor să solicite sumă dublă” pentru premierea elevilor olimpici şi a dascălilor lor. „Noi credem că, pentru orice se realizează de către aceşti tineri cu talent şi cu profesori care se preocupă foarte mult de ei, merită să mărim suma. Chiar dacă suntem un judeţ mai mic, trebuie să întărim puţin educaţia, rolul educaţiei şi exemplele bune”, a declarat preşedintele Borboly Csaba.

Totodată, le-a amintit elevilor că au posibilitatea să facă practică la consiliul judeţean, unde se pot familiariza cu activitatea din administraţia publică judeţeană, cu domeniile de activitate pe care le acoperă această instituţie, acumulând, astfel, cunoştinţe care le vor fi de folos după terminarea liceului, în alegerea facultăţii şi a viitoarei meserii.

La rândul ei, inspectoarea şcolară Bartolf Hedwig a amintit de rolul deosebit al părinţilor elevilor olimpici cu rezultate deosebite, cărora „le datorăm în mare o parte din succesul dumneavoastră”, deşi ei nu vor primi nici diplome şi nici bani.

La festivitatea care s-a desfăşurat la Liceul Teologic Romano-Catolic „Segitő Mária” din Miercurea Ciuc au fost premiaţi 162 de elevi olimpici şi 92 de cadre didactice. Simultan, pentru ceilalţi olimpici din judeţ şi pentru profesorii lor s-au desfăşurat festivităţi de premiere în sala „Szent István” a Primăriei din Odorheiu Secuiesc, la Liceul Teoretic „Salamon Ernő” din Gheorgheni şi la sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale „Miron Cristea” din Topliţa.

La nivelul judeţului au fost decernate premii şi diplome unui număr de aproximativ 450 de elevi şi la peste 250 de cadre didactice. Potrivit datelor oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean, elevii din judeţul Harghita au înregistrat peste 4.000 de participări la olimpiadele şi concursurile înscrise în calendarul Ministerului Educaţiei Naţionale şi desfăşurate în anul şcolar 2017-2018.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.