Suspect de COVID-19, identificat de patrula Poliției TF în gara din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Sănătate » Suspect de COVID-19, identificat de patrula Poliției TF în gara din Miercurea Ciuc
Suspect de COVID-19, identificat de patrula Poliției TF în gara din Miercurea Ciuc

Suspect de COVID-19, identificat de patrula Poliției TF în gara din Miercurea Ciuc

Bărbatul prezenta o stare de sănătate alterată, transpira abundent, avea febră, tușea și acuza dureri în piept și o stare de slăbiciune

Astăzi, la prânz, în timp ce își executau serviciul de patrulare în zona gării din Miercurea Ciuc, agentul șef principal G.M. și agentul șef adjunct M.V. din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Feroviare Harghita, au văzut, pe o bancă în zona peronului un bărbat care părea bolnav. „Era palid, transpira abundent și discutând cu agenții noștri, le-a relatat că în ultimele două zile s-a simțit rău, iar starea lui de sănătate s-a înrăutățit, are dureri în piept, tușește, are febră și o stare de oboseală”, a declarat comisarul șef Emil Dusciuc șeful Biroului Județean de Poliție Transporturi Feroviare Harghita.

Imediat a fost înștiințată Direcția de Sănătate Publică și Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), care funcţionează în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care a trimis la stația CFR o autospecială cu izoletă și a transportat bolnavul la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență. De asemenea, a fost anunțată și Secția Regională de Poliție Transporturi Brașov.

Potrivit sursei citate, bărbatul depistat cu simptome caracteristice infecției cu SARS-CoV-2 are 49 de ani, este născut în Miercurea Ciuc și potrivit datelor din documentul de identitate figurează cu domiciliul într-o localitate rurală din județul Covasna.

Polițiști TF au afirmat că bărbatul a lucrat până anul trecut ca bucătar la un restaurant din județ. După ce a rămas fără loc de muncă, a fost văzut deseori în zona gării, mai ales în sezonul rece, petrecându-și, când și când, nopțile reci de iarnă în sala de așteptare a stației CFR din municipiu. În ultimele săptămâni a fost văzut rar.

 

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.