Cum își împrospătează harghitenii aerul din casă? Află acum cele mai eficiente metode! | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Societate » Cum își împrospătează harghitenii aerul din casă? Află acum cele mai eficiente metode!
Cum își împrospătează harghitenii aerul din casă? Află acum cele mai eficiente metode!
sursa foto: pexels.com

Cum își împrospătează harghitenii aerul din casă? Află acum cele mai eficiente metode!

(articol publicitar)

Organismul uman este un aparat foarte complex, dar destul de fragil, având un timp limitat de viață, care este influențat, printre altele, și de aerul pe care îl respiră. De aceea, acesta este crucial pentru sănătate și trebuie să fie cât mai curat posibil. În aceste condiții de restricție impuse de pandemia de coronaviroză, oamenii sunt nevoiți să petreacă mai mult timp în casă pentru a stopa răspândirea virusului.

Chiar dacă în interior nu circulă mașini care să emită gaze toxice, aerul dintr-o încăpere ventilată deficitar poate să fie chiar de cinci ori mai încărcat cu alergeni din cauza stagnării.

Gospodinele din Harghita aerisesc constant și fac o curățenie riguroasă în fiecare săptămâna, însă folosirea detergenților și a parfumurilor de cameră poate afecta gradul de poluare a aerului. Conform specialiștilor, există numeroase metode prin care poți îmbunătăți calitatea acestuia, folosind diverse trucuri, dar secretul constă în alternarea lor.

Așadar, descoperă care sunt cele mai eficiente:

  • Potpourri

Dacă vrei să aduci aromele de vară în casă, poți folosi un amestec de flori uscate, pe care să le pui într-un bol de sticlă. Acesta este și un element decorativ modern, pe care îl poți așeza pe măsuța de cafea din sufragerie sau pe noptiera din dormitor. De asemenea, poți face săculeți din flori de lavandă și iasomie pentru a le agăța de umerașele din dulap. Vor oferi prospețime hainelor și vor ține insectele la distanță.

  • Bețișoare parfumate

Fabricate manual dintr-un amalgam de ingrediente și ierburi aromatice, bețișoarele parfumate sunt destinate energizării și purificării spațiilor. Aromaterapia este o practică folosită încă din perioada Egiptului antic, care astăzi este extrem de cunoscută la nivel mondial, pentru că lasă în urmă un aer cu miros plăcut, oferind și o atmosferă romantică. Specialiștii totuși nu recomandă ca acestea să fie folosite în exces, mai ales înaintea orelor de somn, fiindcă au și o serie de efecte negative.

  • Lampa catalitică

Este invenția unui farmacist francez, preocupat de dezinfecția aerului din spitale. În prezent, lampa catalitică este atât o decorațiune inedită pentru o notă de eleganță, cât și un tratament de purificare a aerului din locuință. Principiul de funcționare este extrem de simplu – practic, se bazează pe fenomenul de combustie catalitică.

Lampa este alcătuită din patru piese, fiecare având rol bine definit. Recipientul din sticlă sau porțelan decorativ este destinat păstrării lichidului (uleiului aromatizat) care o va alimenta pe tot parcursul arderii. Cea mai importantă componentă este catalizatorul, situat la capătul unui fir de bumbac, ce servește drept fitil, iar ventilația corespunzătoare este asigurată de capacul cu un design modern, ce are totodată și rol protector.

Dacă se respectă condițiile de utilizare și de depozitare după ce procesul de ardere s-a încheiat, aceste lămpi catalitice de la Sensodays sunt extrem de eficiente în eliminarea mirosurilor neplăcute și sterilizarea aerului când ferestrele sunt închise. Le poți amplasa oriunde în casă, fiind totodată și un obiect decorativ luxuriant.

Indiferent ce ai alege, încearcă să te bucuri de mirosul dorit fără a te expune la riscuri pentru sănătate. Evită odorizantele chimice, cum sunt spray-urile de cameră, și orientează-te către alternative naturale, precum plantele, uleiurile esențiale, lampa catalitică sau lumânările.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.