Coronavirus Harghita: numărul cazurilor confirmate rămâne la 20, iar cel al persoanelor vindecate a crescut | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 3 decembrie 2023
Home » Societate » Coronavirus Harghita: numărul cazurilor confirmate rămâne la 20, iar cel al persoanelor vindecate a crescut
Coronavirus Harghita: numărul cazurilor confirmate rămâne la 20, iar cel al persoanelor vindecate a crescut

Coronavirus Harghita: numărul cazurilor confirmate rămâne la 20, iar cel al persoanelor vindecate a crescut

„Neconcordanțele față datele furnizate în Buletinul informativ al GCS se datorează unor inadvertențe în bazele de date ale INSP. Situatia este gestionată la nivelul INSP iar comunicarea acestora este apanajul GCS.” – Instituția Prefectului județul Harghita.

Potrivit biroului de presă al Instituției Prefectului Harghita, numărul de cazuri confirmate cu COVID-19 în județ a rămas la 20. Dintre acestea, nouă persoane s-au vindecat; o persoană a decedat; iar 10 persoane se află internate la Spitalele din Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc, sub supraveghere medicală.

Conform sursei citate, la nivelul județului Harghita, situația epidemiologică și măsurile de prevenire a răspândirii Coronavirus, COVID-19, la data de 1 mai 2020, ora 13:00 era:

  • 302 persoane aflate în carantină instituționalizată, în creștere cu 5 de persoane, în ultimele 24 de ore;
  • 396 persoane ieșite din carantină de la începutul perioadei;
  • 285 persoane aflate în autoizolare la domiciliu;
  • 4.642 persoane ieșite din autoizolare în întregul interval.

Joi au fost aplicate amenzi în valoare de peste 200.000 de lei

În cursul zilei de joi, polițiștii și jandarmii au aplicat sancțiuni contravenționale care au depășit 200 de mii de lei.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Instituția Prefectului, joi, efectivele IPJ Harghita și cele ale Poliței Locale din Odorheiu Secuiesc, Toplița și Gheorgheni. au efectuat verificări la 300 persoane izolate la domiciliu. De asemenea, polițiștii au aplicat 88 de sancțiuni, din care 58 pentru nerespectarea interdicțiilor de  circulație, 5 de natură economică, 1 la Legea nr. 61/1991 și 24 alte contravenții, în cuantum total de 133.015 lei.

Tot ieri, au fost executate 7 acțiuni punctuale, la care au participat 127 de polițiști, în cadrul cărora au fost legitimate 1.284 de persoane și au fost verificate 824 de vehicule. Au fost aplicate 90 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 102.523 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 8.292 de lei.

Jandarmii harghiteni au continuat misiunile de patrulare pentru menţinerea măsurilor de ordine publică pe raza a patru municipii, misiuni executate în cooperare cu polițiști sau militari, în zona spitalelor, centrelor de carantină şi de izolare de pe raza a 9 localităţi. De asemenea, au avut și misiuni de asigurare a ordini publice în zona de triere a patru spitale, precum și acțiuni independente pentru verificarea prezenței la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare.

În cursul zilei de joi, lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita au aplicat două amenzi în valoare de 4.000 de lei și un avertisment. Acestea au fost aplicate în baza prevederilor legale stabilite prin intermediul Ordonanței Militare nr 3/2020, pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.