Supermarket din Miercurea-Ciuc, amendat pentru practică incorectă | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Economic » Supermarket din Miercurea-Ciuc, amendat pentru practică incorectă
Supermarket din Miercurea-Ciuc, amendat pentru practică incorectă

Supermarket din Miercurea-Ciuc, amendat pentru practică incorectă

În urmă cu câteva săptămâni, o cititoare a ziarului nostru ne-a semnalat o practică a vânzătoarelor dintr-un supermarket din Miercurea-Ciuc. Mai exact, incrimina faptul că la vitrina cu vânzare asistată din Kaufland se lua produsul, era pus într-o hârtie şi cântărit, dar fără a se scoate şi preţul; era învelit, era pus într-o pungă de hârtie şi cântărit din nou, ocazie cu care era scos şi preţul.

Pentru a demonstra practica incorectă, doamna respectivă a rupt punga de hârtie şi s-a reîntors la vitrină rugând-o pe vânzătoare să pună produsul într-o pungă de nailon şi să-l cântărească din nou. Păstrând ambele ambalaje, se putea observa o diferenţă de preţ. E drept că diferenţa nu era mare (câţiva zeci de bani), dar, dacă se au în vedere vânzările zilnice, se poate aduna o sumă „frumuşică”.

La sfatul nostru, doamna s-a adresat şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Harghita. Comisarul şef adjunct, Laurenţiu Moldovan, a precizat faptul că în cadrul controlului inspectorii comisariatului au făcut câteva teste în acest sens, constatându-se o diferenţă de 15, respectiv 20 de bani la produse, în funcţie de preţul pe kilogram şi de gramaj. Astfel, ceea ce se reclama a fost confirmat, motiv pentru care inspectorii au amendat supermarket-ul cu 10.000 de lei, dispunând şi măsura ca personalul de la raion să ia tara de la cântar înainte de cântărire (să regleze cântarul pe zero).

Cu această ocazie, Laurenţiu Moldovan a ţinut să atragă atenţia consumatorilor că, atunci când cumpără produse de la vitrine cu vânzare asistată (indiferent de magazin), să solicite personalului să regleze cântarul la zero în momentul în care produsul este pus într-o hârtie sau în alt ambalaj.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.