Sprijin pentru cei aflaţi în nevoie | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 septembrie 2023
Home » Societate » Sprijin pentru cei aflaţi în nevoie
Sprijin pentru cei aflaţi în nevoie

Sprijin pentru cei aflaţi în nevoie

  • Municipiul Miercurea Ciuc va avea în curând un centru de criză în care vor fi găzduite temporar persoanele afectate în urma incendiului produs la începutul anului în cartierul Şumuleu-Ciuc şi care se mai află în Arena Sporturilor din localitate

Autorităţile locale din Miercurea Ciuc au luat măsuri în ceea ce priveşte amenajarea unui centru de criză, unde ar putea fi mutate cu caracter temporar persoanele afectate în urma incendiului puternic izbucnit, la începutul acestui an, în cartierul Şumuleu şi care mai sunt cazate şi în prezent în incinta Arenei Sporturilor din municipiul reşedinţă de judeţ.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a declarat publicaţiei noastre că imobilul pentru centrul de criză a fost achiziţionat, fiind vorba despre o suprafaţă de 70 de acri, depozit, clădire pentru programe comune, platformă betonată şi spaţii adecvate pentru amplasarea a 40 de containere. Acesta a precizat că urmează ca în perioada iernii şi în prima parte a primăverii să aibă loc amenajarea spaţiului, după care familiile afectate pot fi mutate acolo pentru un an, după care vor trebui să se descurce singure, deoarece primesc deja sprijin din partea primăriei, prin programele derulate, din momentul producerii incendiului.

„Noi credem că această perioadă este de ajuns, ca după doi ani de zile să aibă capacitatea de a se descurca în viaţă”, a afirmat Korodi Attila. Edilul a spus că investiţia se ridică la o jumătate de milion de euro, iar centrul de criză va fi amenajat în zona de vest a localităţii, pe strada Zorilor. Acesta va fi un centru al municipiului Miercurea Ciuc, pentru că pot să se înregistreze oriunde şi oricând situaţii de criză şi nu va fi un spaţiu de cazare permanent pentru persoanele afectate în urma unor astfel de evenimente, ci unul temporar, a mai spus Korodi Attila.

Potrivit afirmaţiilor sale, în Arena Sportului din Miercurea Ciuc se mai află în prezent aproximativ o sută dintre persoanele afectate în urma incendiului din cartierul Şumuleu.

În luna ianuarie, un incendiu violent izbucnit în cartierul respectiv din cauza unui burlan metalic neizolat termic a afectat în întregime sau parţial 20 de locuinţe construite din lemn, peste 260 de oameni care locuiau acolo, dintre care în jur de 140 de minori, fiind primiţi atunci în Arena Sporturilor din Miercurea Ciuc.

EMIL GROZA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.