Sprijin financiar pentru cluburile sportive din Miercurea Ciuc afectate de pandemie | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Sport » Sprijin financiar pentru cluburile sportive din Miercurea Ciuc afectate de pandemie
Sprijin financiar pentru cluburile sportive din Miercurea Ciuc afectate de pandemie

Sprijin financiar pentru cluburile sportive din Miercurea Ciuc afectate de pandemie

Un proiect de hotărâre care prevede acordarea unui sprijin financiar cluburilor sportive din municipiul Miercurea Ciuc care au fost afectate de pandemie urmează să fie supus la vot în şedinţa consiliului local din această lună.

„Am reuşit să introducem în legea de aprobare a ordonanţei care modifică bugetul de stat pe 2020 (n.n. – o prevedere) (…) care permite, pentru că e o situaţie excepţională, sprijinul excepţional al cluburilor sportive, al direcţiilor judeţene de sport, respectiv al federaţiilor sportive, de către autorităţile administraţiilor publice locale, atât a cluburilor private, cât şi a cluburilor sportive de drept public. Şi noi, pe acest text, dorim să acordăm sprijin financiar pentru acele cluburi care, pe de o parte, sunt reprezentative (…) din punct de vedere al imaginii oraşului şi au fost afectate, clar, de întreruperea activităţii”, a explicat primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, într-o conferinţă de presă.

Acesta a spus că se referă la clubul de fotbal, echipa de hochei sau cea de futsal, care au fost afectate financiar de întreruperea campionatelor, însă decizia finală privind acordarea acestui sprijin o va lua Consiliul local municipal Miercurea Ciuc.

Conform acestuia, legea care să permită acordarea acestui sprijin cluburilor sportive urmează să fie promulgată de preşedintele României.

Primarul a mai spus că această măsură, alături de cea de sprijinire a firmelor afectate de pandemie şi a persoanelor deţinătoare de clădiri nerezidenţiale, nu va pune presiune pe bugetul local, efortul fiind „minimal”.

„(Efortul – n.n.) este minimal, până la urmă. (…) Bugetul va face faţă. Noi o să gestionăm şi partea de cheltuieli în acest an 2020 astfel încât bugetul pe 2020 garantat nu va fi un buget cu deficit. Vorbim numai de partea de funcţionare. Noi avem resurse pentru investiţii şi din anii anteriori. Vorbim de 2020, o să o scoatem la capăt cel puţin în echilibru”, a declarat Ráduly Róbert. (Şt. P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.