Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Spectacol Omagial, dedicat Centenarului Marii Uniri „100 de ani împreună” | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Cultură » Spectacol Omagial, dedicat Centenarului Marii Uniri „100 de ani împreună”
Spectacol Omagial, dedicat Centenarului Marii Uniri „100 de ani împreună”

Spectacol Omagial, dedicat Centenarului Marii Uniri „100 de ani împreună”

Cea mai importantă sărbătoare a anului 2018, Centenarul Marii Uniri, a fost marcată  la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Toplița, sub îndrumarea directorului, profesor Citirigă Dumitru, printr-un spectacol omagial, intitulat sugestiv „100 de ani împreună”, găzduit, miercuri, de Casa de Cultură din Municipiul Toplița.

Spectacolul, organizat cu implicarea cadrelor didactice ale Colegiului nostru, a fost prezentat de Raluca Burnar și Casian Citirigă, elevi în clasa a XII-a A. Pe lângă prezentarea istorică realizată de elevii clasei a XI-a A, am avut parte de cântece patriotice interpretate de elevii claselor a IX-a A, a IX-a B și a XI-a A, dar și cântece populare interpretate de elevele Raluca Burnar, Petronela Urzică din clasa a IX-a B, Adina Urzică din clasa a XI-a B, Costina Groza din clasa a IX-a A și Alexandra Sbanca din clasa a IX-a A. La acest spectacol au fost invitați și membri ai Ansamblului Rapsodia Călimanilor al Centrului Cultural Toplița (grupa de tineret) și ai Ansamblului Izvorașul din Gălăuțaș. Cu această ocazie au fost premiați și elevii care s-au remarcat în cadrul concursurilor istorice desfășurate în această perioadă în cadrul Colegiului nostru.

Spectacolul a fost încheiat culminant cu intonarea Imnului de Stat al României, de către toți participanții, atât de pe scenă, cât și de către elevii și profesorii din sală.

Nu ne rămâne decât să mulțumim tuturor celor implicați și să ne dorim repetarea acestei experiențe unice de înaltă trăire patriotică.

Prof. Cătinean Ligia

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.